Viime viikolla hakuporukkamme istui alas miettimään missä mennään ja mitä tältä kaudeta odotetaan. Tsekkaillaanpa ensin taaksepäin mitä sitä tulikaan luvattua ja mitä on saatu aikaan.

Vuoden vaihteessa tuli sanottua näin:

Tällä kaudella treenaamme seuraavia juttuja:

- maalimieskäyttäytyminen. Vasten hyppiminen pitää saada pois. 

- liikkuvat ja muuten epämääräiset maalit. Näitä on ollut ihan liian vähän, voisi ottaa jopa heti ensi kerralla.

- tienvarsipartiointi. Tätäkin on tehty liian vähän. En osaa tulkita Urhoa kunnolla kun se on liinassa, eikä pääse vapaasti heti maalille.

- etsintäsuunnitelman teko. Olen menossa kurssille. Toistaiseksi hyvin paljon mutun varassa.

Tavoitteena tänä vuonna on läpäistä ainakin peruspimeä- ja -päiväkokeet, jopa ehkä loppukokeetkin. Pk-puolella haluaisin käydä BH-kokeessa, mutta siihen tarvitsisin pk-puolelta apua (joku kurssi olis kiva). Kasvattaja puhui Iporeista ja sai pienen kutinan siihenkin suuntaan. Pitänee tutustua asiaan tarkemmin.

Koetavoitteet pelastuspuolelta on saavutettu, peruskokeet on hanskassa ja loppukokeetkin todnäk jo menisi. BH on tekemättä, lähinnä omistajan motivaatiopulan takia. Muista tavoitteista on itseasiassa aika harmillista lukea, että tuo maalimieskäyttäytyminen on jo silloin kalvanut mieltä, enkä ole saanut sille kunnolla mitään tehtyä. Se nimittäin on tämän kauden tavoite numero yksi, kakkosena tulee sitten loppukokeet ja hälyryhmäpaikka. Noista on kuitenkin mahdotonta edes haaveilla, jos päällehyppiminen ei lopu.

Omituisia maaleja on treenattu, mutta niitä tietenkin tarvitaan aina lisää. Toisaalta niitä ei voi treenata, ennen kuin normimaalien ilmaisu on oikeasti kunnossa. Etsintäsuunnitelmat sujuu jo melko jees, tienvarsipartiointia tarvitaan toki aina lisää. Olkoon se talven hommia, sitten kun lunta sataa ja kaikkia vituttaa.

Korrektia maalimieskäyttäytymistä aletaan nyt sitten vääntää rautalangasta alusta. Ilmaisua tehdään nyt niin, että nami on maalilla näkyvissä (alkuun nyrkissä) ja Urhon pitää haukkua nätisti ja kun minä tulen Urhon luo, kehun, käsken olla paikalla ja annan namin maalin kädestä Urholle. Tänään tehtiin näin ensimmäistä kertaa (yht 6 maalia) ja tämä toimi hyvin. Urho peruuttaa nätisti haukkumaan ja haukkuu siihen asti hyvin, kun tulen paikalle. Kun kehun, meinaa se rynniä maalille, mutta käskyttämällä "paikka", saan tilanteen kuitenkin rauhoitettua ja palkattua rauhallisesta käytöksestä. Kahden ensimmäisen maalin kohdalla Urho tökkäsi kättä kerran, mutta haukkui sen jälkeen nätisti. Neljä viimeisintä meni hyvin.

Alkuun otin seuraamista ja kaikki siirtymiset metsästä linjalle ja linjalla seuraavan maalin kohdalle otin melko tiukasti käskyn alla. Itseasiassa alueella oli ulkoilutettu juoksuista narttua ennen treenejä, eikä se haitannut Urhoa lainkaan.

Noh, ilmaisutreeniä jatketaan. Tai lähinnä siis korrektia maalimieskäyttäytymistä.  Tällä samalla kaavalla tehdään ensi viikolla, pitää tehdä jo makaavillakin maaleilla, kun nehän ne vaikeimmat meille on.