Setäkoira sai pari päivää sitten uuden mekon ja jo vain on hän iloinen siitä.



Setäkoiran mekon koko on XL, epäilen että se tarkoittaa egon kokoa.

Tänään Setäkoira pääsi Hiukkavaaraan testaamaan uutta mekkoa urheilukäytössä. Kuulemma näyttää ihan Mietaalta, Suomiverkkarisankarilta.



Hyvin pystyi uuden mekon kanssa kiitämään, Setäkoira varsin nauttii pakkassäästä.



Muitakin lenkkeilijöitä oli paljon liikenteessä. Setäkoira ei tottele, vaan Setäkoiraa totellaan. Siksipä Setäkoira katsoi oikeudekseen käydä laittamassa pari vislaa ruotuun. Vislat olivat viksuja ja kehuivat Setäkoiraa sporttiseksi, joten tappelulta vältyttiin. Näin Setäkoira kiitää kohti alamaisia, yrittäen lietsoa Kakarankin mukaan.



Näin uljas on Setäkoira ja Hänen hovinarrinsa. 



Setäkoira on myös hyvin ketterä! Kieli keskellä suuta Hän valmistautuu hurjaan hyppyyn!



Setäkoiralla on mielipide joka asiaan. Enimmäkseen Setäkoira huutelee mielipiteitään sängyllä maaten, rappukäytävän mörköjä hätistellen tai autossa, kannustaen kuskia ajamaan kovempaa. Alle 60 km/h vauhdissa Setäkoira on koko ajan äänessä, mitä kovempi vauhti, sitä suuremmalla todennäköisyydellä Setäkoira on tyytyväinen.

Setäkoiralla on aina nälkä ja Setäkoira tykkää syödä usein ulkona. Setäkoiran elämää rajoitetaan hihnalla, mutta vapaana ollessaan Setäkoiran maailma on rajaton. Setäkoira on itsenäinen, eikä piittaa käskyistä tai kehoituksista. Setäkoira omistaa Euroopan, ehkä jopa koko maailman. Setäkoira ei tykkää pakkassäästä, eikä ainakaan märästä tai tuulisesta kelistä. Setäkoira tykkää ulkoilla, kun on kauniin aurinkoinen, mutta ei liian kuuma päivä ja kuu sekä Saturnus ovat oikeassa asennossa.

Setäkoira on pakotettu harrastamaan rajoittuneita lajeja, kuten tokoa ja agilitya. Molemmissa lajeissa Setäkoira on kuitenkin toteuttanut itseään rajoista välittämättä. On luovempaa mennä sinne minne haluaa ja keksiä uusia kuvioita. 

Setäkoira on kypsässä miehen iässä, Hän täyttää kohta 8 vuotta. Setäkoirat elävät keskimäärin noin sata vuotta, vahvasti epäillään että ne eivät kuole millään. Tähän astisen elämänsä aikana Setäkoira on mm. selvinnyt muutaman kerran rottweilerin hampaista  ja jäänyt kerran auton alle. Tai itse asiassa auto jäi Setäkoiran alle, mitäs sattui Setäkoiran reitille.

Sellainen on Setäkoira. Raivostuttava elukka ja samalla myös kovin hassu otus. Säännöllisin väliajoin myytävänä, mutta kukaan ei ole vielä tarjonnut Setäkoiran arvolle sopivaa hintaa.