Viikonlopun agilityräpellyksen jälkeen päästiin pitkästä aikaa hakutreeneihin. Olikin yllättäen meidän etsintävuoro ja halusin kokeenomaisen etsinnän Pikkaralaan. Alue oli siis peruskoealueen kokoinen ja siellä oli kolme maalia. En kerennyt ennen treenejä käydä lenkillä ja vauhti olikin sen mukainen.

Ihan alkuun otettiin hallittavuusosio, joka meni ihan reisille. Tähän pitää panostaa lisää. Hieno tekosyy räpellykselle on se, että kunnon lämppää ei ollut alla ja hinku etsimään oli hervoton, joten malttipalikka ei toiminut. Paikallaolo oli myös huono, mutta sain kuitenkin palkattua hyvästä ja hiljaisesta paikallaolosta. Tein hallinnan ilman Urhon liivejä, kun ajattelin, että ne päällä Urmas ei malta tehdä tottista. No, juuri ennen etsintää tein uuden tottispätkän ja se oli paaaaljon parempi. Liivit päällähän tätä on harjoiteltu ennen, olisko sillä ollut vaikutusta. Seliseli, treenatahan tätä pitää.

No itse etsintä oli tosi hyvä. Suunnitelmana oli kulkea alueen reunoja pitkin, mutta kun laitoin Urhon kulmasta etsimään, se sinkosi melkein samoin tein alueen halki vastakkaiseen kulmaan maalille. Olin siis itse vielä lähtöpisteessä kun haukku alkoi raikaa ja sittenpä juostiinkin lumessa maalille asti. Reilut 70 haukkua tuli, eikä Urholla ollut ajatustakaan lähteä maalilta pois, vaikka pelkäsin että saattaisi tulla vastaan. Pari kertaa se oli tepastellut maalin yli, mutta kaikenkaikkiaan olin hiton ylpeä tuosta suorituksesta! Etsintäsuunnitelmahan siinä meni uusiksi, mutta olipahan eka maali löytynyt heti pari minuuttia aloituksesta.

Jatkettin alueen reunoja kiertämällä. Urho irtosi hienosti ja kävi aina välillä kuitenkin luona. Urho työsti hajua hienosti, eikä mennyt kauaa ekan maalin jälkeen kun toinenkin nousi. Ilmaisu oli taas hyvä, mutta kertaalleen Urho käveli makaavan maalin yli. Kolmannelle maalille mentiin edelleen alueen reunoja pitkin. Matkalla oli tiheikkö, johon pyysin Urhoa menemään, mutta se ei oikein lämmennyt idealle. Ajattelin, että siellä tuskin maalia on kun ei Urho sinne lähde, mutta ärsytti se silti. Pitäisi sen käskystä lähteä paremmin pistolle, eikä hiimailla kun mikään ei haise. No, laitoin sitten alkuperäisestä aloituskulmasta Urhon uudelleen etsimään ja nyt se lähtikin hienosti. Maali löytyi pari minuuttia sen jälkeen. Ilmaisu taas hyvä, kertaalleen käveli maalin yli.

Perässä kulkenut testaaja sanoi, että läpi olisi mennyt, jos alun hallintaosuus olisi ollut parempi. Metsässä Urho liikkui kaukana, mutta oli hyvin hallittavissa ja tuli heti kutsusta luo. Maalimieskäyttäytymistä pitää petrata, mutta muuten oikein hyvä kokonaisuus. Oli kyllä hyvä fiilis :) Keväällä mennään kokeisiin!