Eli agilitya Tupoksessa. Tällä kertaa oli lenkkeilyä alla 45 min, ensi kerralla ehkä otan tunnin tokotreenit tai jotain. Urho oli hallissa sisällä kiinni, treenit oli ulkokentällä ja Urmaksella oli sitruunapanta haukkumisen takia. Paikoin tosi kivaa menoa ja hillittyä odottamista, paikoin ihan kauheaa kouhkaamista.

1839284.jpg

Harj 1: Eli suoraa - käännös - suoraa. Tämä meni hyvin, lopussa oli narupallo palkkana.

Harj 2 meni myös ihan kivasti. 2-3 takaaleikkaus, 3-4 välissä valssi. Valssissa meinasin olla vähän edessä, mutta ei onneksi haitannut etenemistä.

Sitten tehtiin itsenäisesti A:ta, tässä oli 2 hyvää toistoa, koira oik puolella ja 1 huonompi, koira vas puolella. Kun Urho oli vas puolella, se himmasi alas, eikä tullut nopeasti. Tätä treenataan lisää itsenäisesti. Keinua tehtiin myös, ihan jees muuten, mutta aika vauhdikasta rynnimistä oli. Piti jarrutella hihnasta.

Sen jälkeen tehtiin hyppy-rengas-pätkää, hypyltä rima alas. Tämä oli minun moka, otin vahingossa lentävän lähdön, enkä rauhoittanut alkua tarpeeksi.

1839281.jpg

Sitten Harj 3: Tämä oli tosi hyvä pätkä! Hallittua menoa, ei kouhkaamista, tosi hyvä agilitypätkä! 5 rima tuli alas, siinä mun ohjaaminen herpaantui, kun mietin jo tulevaa 6-7 ohjausta. Siinä olin ensin itse putken ja 6 hypyn välissä, päästin koiran edelle ja sitten käänsin 7:lle. Meni hyvin, samoin haltuunotto ennen rengasta. Haltuunotto oli nopea, mutta en sitonut liikaa, rengas meni hyvin. Hyvä pätkä, tähän olisi ollut hyvä lopettaa!

Vaan eipä lopetettu, oli vielä Harj 4, joka meni ihan perseelleen. Jostain syystä Urholla hajosi pakka ihan totaalisesti, eikä keskittymisestä tai hallitusta menosta ollut tietoakaan. Jo alku oli syvältä, Urho ei meinannut mennä rengasta, vaan tuli ohi. 3:lla kerralla tuli vasta oikein... Sen jälkeen hyppykuvio - kaikki rimat alas. Urho hyppäsi ihan holtittomasti, vaikka yritin ohjata tarkasti. Lopetin 5 hypylle. Sitten rimat laitettiin kuminauhaviritelmällä kiinni ja otettiin yksittäistä hyppyä. Palkkasin namilla ja yritin saada virettä alaspäin. Loppuharjoitus mentiinkin sitten niin, että 2 hyppyä - istumaan - eleettömästi makupala suuhun. Lopussa vire oli jo sen verran matalalla, että parin esteen treeni meni hyvin ja saatiin maltillista onnistumista loppuun.

En oikein osaa sanoa mistä tuo kauhea keuliminen johtui. Kaikissa harjoituksissa Urho näki meitä edeltävän treenin, muun ajan se oli hallin sisäpuolella kiinni. Kaikissa palkkasin narupallolla, en repinyt tai riehunut itse, annoin Urhon repiä. Harj 3:n jälkeen Urho sai poikkeuksellisesti juosta vapaana pallon kanssa (miten siis palkkaan sen itsenäisissä treeneissä), mutta en oikein osaa ajatella sen siitäkään johtuvan. Lähtötilanteet oli kaikissa samat, koira maahan ja paikalle, lähtölupa suullisesta käskystä. En tiiä, mutta helevetin ärsyttävää se oli.

Minnan ohjeet jatkoon oli, että vire reilusti alas, rauhoitellaan ja palkataan nameilla. Pitää mennä taas kisoihin tai joihinkin treeneihin harjoittelemaan rauhoittumista ja odottamista. Ja itsenäisesti treenata matalalla vireellä. Mahtaapa onnistua tuon ohjuksen kanssa.