Ilmoitin Urhon kennelleirille tokoryhmäänkin *glunks*, heti piti ruveta treenaamaan. Ei vaan, kummasti lisää motivaatiota, kun on joku mitä varten treenata.

Liikkeestä seisomista/pysähdystä on treenattu lenkillä paljon. Pysäytän Urhon top-käskyllä ennen tienristeyksiä ja paikka-käskyllä se seistä tököttää paikallaan kunnes annan luvan mennä. Tämä toimii nykyisin hyvin. Olen pysäytellyt Urhoa myös niin, että otan sen ensin kävelemään lähelle, sitten "top" ja jatkan itse samalla matkaa. Toimii. Tätä on treenattu myös hakukokeen maastossa pysäytystä varten.

Lenkin jälkeen treenattiin pihamaalla vasemmalle kääntymistä. Olin itse ihan hukassa tämän kanssa, en enää muistanut oliko mulla tähän joku askelkuvio. Laitoin Urhon paikkamakuuseen ja kävelin itse ympyrää, enkä muistanut miten se kääntyminen meni... Taitaa olla mulle helpointa tehdä ilman mitään kommervenkkejä, Urho kyllä oli taas pätevä ja seurasi tiiviisti, vaikka käännyinkin ihan normaalisti. Pari käännöstä tehtiin imuttamallakin.

Liikkeestä maahanmenoa tehtiin myös. Ei ollut kovin hyvä, on mennyt paremminkin. Jouduin avustamaan paljon. Hiotaan tätä.

Paikallamakuussa Urho yritti kerran nousta istumaan, mutta kiellosta meni takaisin maahan ja sen jälkeen pysyi oikein kauniisti paikallaan. Oli kuitenkin Urholle hyvä suoritus, rauhallinen ja suht keskittynyt, ei mikään pääpyöriikuinpöllöllä-pööpöily. Paikallaoloakin on tehty lenkillä, ennen irti pääsemistä Urhon pitää aina istua tai maata hetki paikallaan. Tässä tosin vapautan samalla käsimerkissä kuin agilityssä, samoin käsky on sama kuin agissa (paikka). Tokoonhan piti vaihtaa uusi, rauhallisempi aloitus. Ennen liikettä silitän Urhon päätä ja sanon "rauha". Käskyinä maahan ja siinä.

Lopuksi tehtiin nopeita maahanmenoja samalla kun leikittiin kepillä. No problem. Näin nopean maahanmenon kun saisi liikkeestä maahanmenoon, niin oispa hieno!

Oli kivaa tokoilla taas aikoihin :) Vois ottaa työn alle vaikka ruudun, kun sitä on niin kiva tehdä. Ja noudot. Ja tunnarin. Seuruuseen voisi ehkä ottaa lelupalkan, vaikka toimii tuo namikin hyvin.