Höpöhöpöjuttujen jälkeen taas paluu rankkaan treenaamiseen. Tänään tehtiin pitkästä aikaa tienvarsipartiointia, satoi lähes kaatamalla ja lämpötila oli plussan puolella. Oikein tammikuinen sää siis.

Tulipa taas huomattua, että liinassa etsimistäkin pitäisi treenata enemmän. Tienvartta oli etsittävänä  reilu 300 m. Ensimmäinen maali 100 m jälkeen, jälki suoraan 90° kulmassa kivimöykkelikön yli maalille. Toinen oli samanlainen, väliä vajaa 100 m ekasta. Kolmas oli reilu 100 m toisesta maalista, jälki meni tietä pitkin pidemmälle kun mitä maali oli, eli jälki teki lenkin. Tuuli tuli maaleilta tielle päin.

Alku oli hyvä, ei mitään säheltämistä, eli sikäli ollaan liinatyöskentelyssä edetty. Ensimmäisellä maalilla Urho pyyhkäisi jäljestä yli ja sai hajun ilmasta. Sen jälkeen se yritti lähteä metsään, mutta koska olikin liinassa, tuli mulle haukkumaan. Käskin uudestaan mennä hommiin ja sitten Urho lähti hyvin maalille. Ei mennyt jälkeä, ilmavainulla suoraan. Ilmaisu hyvä, palkka maalilta.

Toinen oli melko samanlainen, taas vähän pyörimistä, että voiko mennä vai ei. Käskin taas uudestaan hommiin ja sitten menikin hyvin. Se ihan selkeästi tiedotti mulle, että joku tuolla on, mutta ei vaan lähtenyt, koska oli kiinni. Ilmaisu oli taas hyvä, tosin Urho tuli mäennyppylän yli vauhdilla ja laskeutui suoraan maalin syliin :D Se pakitti siitä välittömästi ja haukkui kauempana.

Kolmas oli hyvä. Urho etsi hyvin, mutta hillitysti, eikä mun tarvinnut roikkua takakenossa liinan päässä. Kun se sai hajun, se lähti suoraan metsän puolelle, eikä jäänyt haukkumaan tielle. Päästin liinasta irti ja Urho eteni maalille. Pikkumutkan se vielä metsän puolella teki, ilmeisesti haju pyöri. Ilmaisu oli muuten hyvä, mutta muutaman kerran Urho hyppi kokonaan peitetyn maalin päällä.

Hyvä treeni, sekä mulle että koiralle. Mun pitäisi antaa liinaa enemmän heti kun huomaan Urhon olevan hajulla, mutta toisaalta tänäänkin haukku tuli niin nopeasti, etten edes tajunnut Urhon oikeasti olleen hajulla. Kolmas tosiaan oli hyvä!

Ensi viikolla tehdään maastosta riippuen joko hyppimisen kitkemistä tai liikkuvia maaleja.