Ja agilityssä se oli tänään. Lämmittely 20 min, jäähdyttely vähän vähemmän. KAS:n halli.

Halli oli jaettu kolmeen treenipisteeseen. Ensin oli hyppy-kepit, sitten keskellä kaikki kontaktit + putkia ja viimeisessä osassa oli radanpätkä. Kun rataan oli tutustuttu, sai itsenäisesti alkaa harjoitella muilla osioilla.

Aloitin Urhon kanssa hallin ulkopuolella rauhoittumisharjoituksilla ja meni kivasti. Hallin sisäpuolella ei sitten mikään mennyt kivasti. Koska koiria oli niin paljon yhtäaikaa esteillä, Urhon keskittyminen meni täysin ja "treenit" olivat sinkoilua, vinkumista ja hermojen kiristystä. Sain Urhon istumaan paikoillaan ja olemaan haukkumatta, mutta mistään katsekontaktista ei kyllä nähty kuin vilauksia...

Ensimmäinen mukatreeni oli hyppy-kepit. Eka kerta hyvä, päästin liikkeelle vasta kun otti hyvän katsekontaktin. Palkkana narupallo. Toisella kerralla karkasi toisen koiran luo. Sitten treenattiin paikallaoloa ja emännän hermoja ja käytiin viilentymässä pihalla.

Sitten yritin tehdä kontakteja. Ajatus oli koko treenien ajan, että tekemään pääsee vasta kun rauhoittuu ja ottaa katsekontaktin. Sitäpä sitten saikin odotella. Sain otettua keinun paristi (ne oli hyviä toistoja kylläkin), mutta sitten meni multa pinna riekkumiseen ja mentiin pihalle jäähylle. Käytiin kävelemässä lenkki ja sadattelemassa ja puremassa hammasta. Pihalla otettiin taas rauhoittumistreeni ja se onneksi onnistui. Jos ei olisi onnistunut, olisin lähtenyt kotiin.

Hallissa otettiin taas kontakteja uudestaan, hieman paremmalla menestyksellä. Urho oli remmissä, eikä yhtäaikaa tehnyt kuin yksi tai kaksi koiraa. Keinu meni hyvin, samoin A. A:n ja puomin alla oli putki, A:n alla se ei haitannut mitään, mutta puomilla siinä päässä, jossa u-putki oli, Urho tuli vinoon alas. Putki-päästä lähdettäessä ei ongelmia.

Kaiken tämän vitutuksen, hammastenkiristelyn ja kaaoksen jälkeen rata meni puhtaasti! Hyppyvälit oli oikeastikin aika lyhyet, rimat oli 45 cm:ssä.

1855675.jpg

Otin 2-3 välissä ensin vas. kädellä vastaan ja käänsin 3:lle oik kädellä. Putkeen Urho haki tosi hyvin! Putkesta 6:lle vein oik kädellä, koira oik puolella. Takaaleikkaus ja kääntö 9:lle meni hyvin. Kuulemma oli sujuvan näköistä menoa ja koira tiesi koko ajan minne pitää mennä :) Oma olo oli hieman haparoiva ja tuntui että Urho lähtee lapasesta. Tämä on sitä kuuluisaa veitsen terällä tasapainottelua...

Loppuun olen tosi tyytyväinen ja itseasiassa kisoja ajatellen oli tosi kiva huomata, että vaikka alku oli ihan täyttä kaaosta ja katastrofia ja olin jo vähällä luovuttaa, niin itse rata meni tosi hyvin ja molemmat kykenimme siihen skarppaamaan!