Vapaapäivän kunniaksi lähdettiin Jenskun ja Lennin kanssa treenaamaan heti aamusta. Ohjelmassa keppitreeniä ja persjättöjä.

Keppitreeni oli hyvin yksinkertainen hyppy-12keppiä-hyppy ja siinä sitten kieputettiin ja pujoteltiin. Urholla meni tosi hyvin (ja nopeasti) kun tehtiin vain kahteen kertaa kepit, sitten jos yritin jatkaa pidempään, sillä levisi pakka. Luulen, että se jotenkin koki, että harjoitus meni perseelleen, eikä se tiennyt miksi. Urhoa ei voi yhtään kepeillä kehua, sille pitää antaa täysi työrauha. Jokatapauksessa, kun tehtiin vain hyppy-kepit-hyppy-kepit-hyppy, harjoitus meni oiken mallikkaasti.

Kaaria oli vielä paljon ja saa ollakin. Mun on itse tosi hankala osata liikkua oikein kun Urho pujottelee. Se menee niin nopeaa, että on liikuttava vauhdilla mukana (etten vedä sitä vartalolla pois kepeiltä) ja toisaalta taas sitä ei vielä kärsi kovin vedättääkään. Kaaret on kyllä tässä vaiheessa oiva apu, ne kuitenkin vielä varmistelee epävarmaa pujottelijaa. Aloitukset meni kaikki nappiin, ne kämmäilyt mitä tuli, tuli puolen välin jälkeen. Lisää treeniä vaan.

Sitten tehtiin persjättötreeniä. Kuviona u-putki-hyppy-hyppy-kepit-hyppy, putken jälkeiset kepit ei olleet samassa linjassa, vaan niiden väliin tehtiin persjättö. Alkuun tää oli kauhean vaikeaa, meinasin koko ajan valssata tai tehdä jotain omia piruetteja. Kun sain omat askelmerkit kohdilleen, mentiin oiken sujuvasti, Urhohan kyllä seuraa ohjausta tarkasti, kun vaan osaan näyttää minne mennään. Parasta treenissä oli se, että vaikka toistettiin monesti, Urholla ei palanut käämi, vaan se malttoi aina keskittyä tekemään! Jee, malttipalikka on sittenkin olemassa!

Loppuun tehtiin puomia samaan tapaan kuin keppejä: hyppy-puomi-hyppy-puomi-hyppy jne. Kontakteja pitää vielä hioahioahioa lisää. Urho malttaa pysähtyä hyvin ja menee puomin kovaa, mutta jostain syystä se on nyt ruvennut jäämään toisinaan kokonaan kontaktille. Palkkasin naksullla oikeasta suorituksesta ja tällaista treeniä jatkamme lisää.

Lämmittely ennen treeniä oli aika onnetonta vajaan vartin kävelyä, mutta jäähdyttelyksi käytiin tunnin lenkki reippailemassa lähimetsikössä. Kamera olis saanut olla mukana.