Plääh. Vakaa aikomus oli taas reenata hyvää ilmaisua, samalla kaavalla kuin ennen. Noh yritykseksi jäi, ihan pöllöilyä koko paska. Maalit ohjeistin odottamaan 8 hyvää haukkua ja sitten heittämään rasian Urholle, jolloin minä tulen avaamaan purkin.

6 maalia, 2 ekan ajan liinassa, maalit parkkiksella. Jo ihan eka oli huono, tosi levoton ilmaisu. Jouduin liinasta vetämään poispäin ja haukku oli katkonainen, vähän sinne päin. Heti ekan jälkeen Urho meni kakalle, vaikka ennen treenejäkin kävi, kun käytiin kävelyllä. Toinenkin maali oli vähän sinne päin, mutta parempi. Ei tarvinnut vetää liinasta, mutta haukku ei ollut kovin hyvä. 

Toisen maalin jälkeen päästin Urhon irti ja otin pienen seuruun. Seuruu oli hyvä ja päästin suoraan liikkeestä etsimään. Maali löytyi hyvin, mutta Urho tuli niiiin kovaa maalille, että juoksi suoraan sen yli. Haukun aikana hyppäsi kertaalleen yli ja kerran tunki käsille. Kun kävelin Urhon luo, se lähti tulemaan vastaan... Lopuksi onneksi pari hyvää haukkua, ja siitä palkka.

Neljäs maali oli roskiskatoksessa. Urho ei tehnyt töitä normaaliin tapaan, vaikka kyllä löysi ja ilmaisi maalin. Kerran tökkäisi tassulla. En tiedä liikkuiko ilma oudosti, haisiko joku muu vai mikä oli vika, mutta ei ollut normaalia etsimistä.

Viides oli taas ritiläportaiden päällä. Hajun työstäminen oli vaikeaa, mutta hyvin reippaasti Urho kiipesi maalin luo. Suora palkka.

Viimeinen oli helppo, männyn juurella kävelytien varressa. Ideana vain se, että jännittävien ritiläportaiden jälkeen pitää vielä tehdä töitä. Ihan jees muuten, mutta hyppi vasten.

Sinällään hyvinhän tuo otus taas teki töitä, vaikka vähän omissa maailmoissaan olikin, mutta haukkuessa koski maaleja. Ei niin rajusti kuin aikoinaan, mutta silti.

Kun kaikki koirat oli treenattu, otin vielä yksin Urholla parkkiksella haukkutreeniä. Kielsin, jos hyppäsi päin ja hyvästä haukusta viskoin namin palkaksi maahan. Tätä aion tehdä tämän viikon ja pestaan Eeron tekemään samaa. Ensi viikolla otetaan 3 tai 4 maalia ja tehdään niillä samoin. Ehkä pienen nenänkäytön jälkeen, ettei vauhti kasva niin tolkuttoman suureksi. Tuntuu, että jos Urho näkee maalin suoraan, se vain ryntää luo, eikä sitten voikaan suoraan onnistua. Jokatapauksessa jatketaan tuota, että palkka tulee maalilta, mutta maali heittää sen kauemmaksi, jolloin palkka ei tule kuitenkaan iholle ryntäämisestä. 

Phuuuuuh. Nyt otan oluen.