Syksyn ensimmäiset treenit AD:llä. Takaakiertoja yhdellä hypyllä ja pujottelua. Syksyn tavoitteena on saada lähetettyä koira takaakiertoon 5 m:stä ja pujotteluun 10 m:stä niin että itse jäädään paikoilleen odottamaan ja koira pujottelee sujuvasti loppuun asti.

Aloitettiin keppitreenillä. Urholla imu kepeille on kova ja se hakee hyvin pujottelemaan, mutta pujottelu niin, että minä jään taakse, on kovin vaikeaa. Ensin liikuin mukana, mutta takana koko keppien ajan. Sitten liikuin puoleen väliin ja sen jälkeen seistä tökötin keppien alussa. Urho lähti pujottelemaan hyvin ja pujotteli lähes loppuun asti, viimeinen väli jäi välistä. Tätä se toisti muutaman kerran ja sitten siirryttiinkin kuuteen keppiin, että saatiin onnistunut suoritus. Läksyksi saatiin 6 kepin pujottelua niin että minä seison paikallaan ja Urho tekee loppuun asti. Ensin parin metrin lähetyksestä, sitten kauempaa.

Sen jälkeen treenattiin keppikulmia 6:lla kepillä. Toisessa välissä oli ohjurit. Urhohan on opetettu pujottelemaan ohjureiden avulla, mutta jostain syystä se ei vaan nyt enää niitä muistanut ja hyppi koko ajan yli. Sitten sillä meni pasmat sekaisin ja pujottelu ihan reisille, edes helposta kulmasta ei meinannut tulla mitään. Rauhoittelin ja tehtiin uudestaan, vähän paremmalla menestyksellä. Eli siis keppitreeniä ohjureilla tulossa.

Takaakiertojahan on nyt treenattu monen monta kertaa, mutta vaikeita ne vain on edelleen. Vas siivekkeen kierto suoraan edestä, kaukaa sivusta (itse ohjaamassa oik siivekkeen kohdalla) molemmilta reunoilta onnistui, mutta oikean siivekkeen kierto ei lähtenyt millään. Ensin Urho hyppäsi niin, että kaatoi koko siivekkeen, sitten tuli rima alas ja sitten meni pasmat sekaisin. Loppujen lopuksi väännön jälkeen saatiin yksi onnistunut oikean siivekkeen kierto (valssilla vastaanotto).

En tiedä mistä johtui, mutta turhan monta kertaa Urho kuumui niin, että pasmat meni sekaisin, eikä järki pysynyt päässä. Toistoja Urho on kestänyt aiemmin hyvin...

No mutta, hallille pitää suunnata: keppejä ja takaakiertoja lissää. Takaakiertoja ehkä niin, että heti yhden onnistuneen jälkeen hillittömät bileet, jotain muuta välissä ja sitten uusiksi. Hyviä toistoja pitää saada, mutta yhtään ei saa jankata.