Eka ryhmätunti. Kivan oloinen ryhmä, mutta meitä on tosi paljon, 9 koirakkoa ja aikaa vain 1 tunti... Eipä juuri henk. koht. ohjaukseen jää aikaa.

Meillä oli 13 esteen rata, lähinnä sellainen "tasontarkistus". Radassa oli helppoja ja vaikeita kohtia. Me aloitettiin suoraan renkaalta, koska ei olla menty vielä rengasta osana rataa. Olisi se kyllä varmaan mennyt, kun ei Urholla ollut mitään epäröintiä mistä piti mennä. Meillä oli rimat ja rengas minissä tuon tassujutun takia, mutta kun ei se sitä edes levon jälkeen tai tassua painellessa yhtään arista ja rakkolaastari pitää hyvin, niin siirrymme kyllä jatkossa korkeampiin rimoihin.

1817175.jpg

Alku -esteelle 6 asti meni ongelmitta. Valssasin muurin ja hypyn väliin Urhon ollessa putkessa. 6 -7 vientiä en ensimmäisellä yrityskerralla (enkä kyllä sillä toisellakaan) saanut menemään. Yritin työntää Urhon 7-hypyn taakse, mutta olin liian hidas ja pyörin edessä.

Ekalla vuorolla loppupätkä meni ihan hyvin. Este 8 on pussi ja sekin meni sujuvasti, vaikkei sitä olla juurikaan tehty. 11 hypyn jälkeen peruutin hieman ottamaan Urhoa vastaan, käänsin sylikäännöllä (tai jollain sen tapaisella) 12:lle ja sitten mentiin sujuvasti maaliin. Loppu meni minusta kivasti.

Uusintakierroksella oli tarkoitus ohjata alku toiselta puolelta (siis renkaan ja hypyn välistä), tehdä 6-7 väliin puolivalssi ja loppupäässä ohjata 11-12-13 myöskin toiselta puolelta eli pussin edessä ja juosta 5-6 hyppyjen välistä. Noh, ylläri olin ihan myöhässä... Alkupätkällä Urholla piti varmistaa muurille tulo ja sen jälkeen jäinkin kun purkka tukkaan kun kelpie meni jo, suoraan 7 hypyn väärään suuntaan. Otettiin uusinta 5 hypyltä eteenpäin ja sain käännettyä kyllä ennen 7 hyppyä, mutta sitten kääntö sinne 7 hypylle tökki, tuli silmukkaasilmukkaa ja silleen. Puolivalssia siis reenaamme.

Loppupätkällä ekalla kierroksella sain Urhon käännettyä juuri ennen hyppyä 11 (!), kylki vaan hipoi siivekettä!. Toinen yritys muuten jees, mutta olin niin myöhässä, että Urho meni hypyn 13 sijaan hypylle 5. Toisaalta, jos olisin juossut pidemmälle, se olisi todnäk tullut 12 hypystä ohi. Se ensimmäinen versio toimi tähän kohtaan paremmin, kun ei tarvinnut juosta edellä vedättämässä vaan sai jättää koiralle tilaa tehdä. Ja toisaalta linja viimeiselle hypylle oli silloin parempi.

Kaikenkaikkiaan muuten jees. Parasta treeneissä oli se, että vaikka oli uusia koiria paljon ja aika lähellä rataa, Urho ei treenien aikana vilkaissutkaan sinne päin! Ihana otus!

Mulle on kauhean vaikeaa yhtäaikaa juosta nopeasti ja toisaalta ohjata tarkasti. Sellaiset ohjauskuviot, missä mun jalkojen ei tarvitse liikkua ja saan keskittyä yläkroppaan, toimii ihan kivasti jo :D Urho alkaa hyvin lukea jo rataa, eikä sitä tarvitse enää saattaa niin lähelle. Tää helpottaa taas mun ohjaamista, kun voin jo alkaa sijoittua niin, ettei tarvitse paljoa juosta. Vaikiaahan tämä kyllä on.