Tosi hyviä pätkiä ja pätkiä, jotka oli ihan perseestä. Rimoja tuli alas paljon, Urho hyppää Minnan luona huolimattomammin, enkä minäkään tänään ollut parhaassa vireessä... Paneuduttiin rimaongelmaan tänään oikein kunnolla. Hyppykorkeus 55 cm. Lämmittely 20 min, ennen treenejä otin vielä (onnistuneesti) rauhoittumisharjoituksia ja namien etsintää maasta yht 10 min, Urho ei kiihtynyt kertaakaan edellisen ryhmän treenatessa!

Aloitettiin kontaktitreenillä, puomia, A:ta ja keinua kaikkia väh. 3 toistoa. Puomin alastulo oli hidas, keinu taas melko lentävä, piti jarrutella hihnasta.

Sitten tehtiin rata 1, esteet 1-5.

1858471.jpg

Eka rima tuli alas, puomin alastulo oli hidas. Puomi muuten on todella nopea, mutta alastulossa on himmailua. Lisää remmitreeniä. Ekaa hyppyä otettiin pari kertaa, että rima pysyi ylhäällä. Puomin jälkeen ei ongelmia, koira oli oik. puolella koko ajan.

Seuraavaksi rata 1, esteet 6-11. Tosi hyvä muuten, mutta viimeinen rima tuli alas! Olin itse edessä. Uusiksi putki-hyppy, taas rima alas. Pelkkä hyppy ja rima kesti ylhäällä. 7-8 välissä takaaleikkaus, ei ongelmia.

Loppuajasta keskeytin treenin heti, jos rima tuli alas. Urho sivulle hyvin vähäeleisesti ja uusintayritys. Toisaalta onnistuneenkin suorituksen jälkeen palkkaus oli hyvin raaaauhallista namien syöttöä. Muutaman kerran Urho turhautui ja karkasi, esim puomin alastulolle. Ei siis mennyt koko puomia, vaan meni tököttämään alastulolle.

Sitten rata 1 kokonaisuudessaan. Eka rima taas alas ja Urho pääsi etenemään puomille, kun en reagoinut ajoissa. Sama toistui toisenkin kerran... Kolmas kerta onnistui. Puomin alastulo oli taas vähän hidas, mutta U pysyi varmasti odottamassa, kunnes annoin luvan lähteä. 3-10 meni tosi upeasti! Urho kulki kun ajatus, rimat pysyi ylhäällä ja osasin ohjata oikein! 5 putkella takaaleikkaus, juoksin melkein 6 hypyn viereen ohjaamaan, tiukka kääntö 7:lle. 7-8 taas takaaleikkaus. Viimeinen rima tuli alas, ilmeisesti itse himmailin. Viimeinen hyppy vielä uusittiin. Yhtään kertaa Urho ei yrittänyt karata pussin jälkeen A:lle, vaikka se ihan suoraan edessä olikin :)

1858472.jpg

Rata 2 mentiin heti kokonaan. Eka rima tuli taas alas. Uusintayrityksellä onnistui. Jätin mielestäni Urhon tarpeeksi kauas, mutta silti se hyppäsi tosi huolimattomasti. 2 rima pysyi ylhäällä, mutta 4 tuli alas, ilmeisesti aloin kääntämään Urhoa A:lle riman päällä. Pätkä 4-8 meni hyvin, rengaskin mentiin vaikka U kääntyi kesken kaiken katsomaan minua ja takajalat kolisi renkaaseen. Ennen keinua stoppasin, Urmas maahan odottamaan. Keinu oli ensimmäisellä kerralla ihan liian lennokas, uusinta otettiin pannasta kiinni pitäen. Loppupätkä oli taas tosi hyvä, paitsi että viimeinen rima tuli alas, taas. Mun piti juosta reilusti vielä esteen jälkeenkin, mutta en vain tehnytkään niin... Viimeistä hyppyä uusittiin pariin otteeseen, Urho hyppäsi taas huolimattomasti.

Että eipä liene epäselvää mitä treenataan jatkossa: hyppytreeniä paljon ja kontakteja remmissä.

Se on jännä miten treenipaikka vaikuttaa, kun Hietsussa ja hallilla Urho on hypännyt puhtaasti, mutta Tupoksessa se usein räiskii. Pitää vain olla entistäkin tarkempi ja pystyä katkaisemaan treeni heti kun rima tulee alas. Mulla on vain vähän hidas sytytys, ja sitten se meni jo...