Alkusyksy on mennyt lomaillessa Lapissa, mutta ollaan me silloin tällöin treenailtukin.

Active dogilla on edellisen päivityksen jälkeen tehty Marin opeissa yksi pidempi rata, mutta ratapiirros on mystisesti kadonnut sekä muistista että paperilta. Muistaakseni meni ihan kivasti, jotain riman tiputuksia taisi olla.

Mikon opeissa tehtiin sitten 9.9 tällainen pikkukiemura:

1253534155_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan ekalla kerralla päästiin esteelle 13 ja siitä Urmas ampaisi suoraan putkeen 25. Sen jälkeen meni ihan pööpöilyksi, eikä tullut mitään. Alun slalom oli ihan tosi hieno, yllätyin itsekin miten sujuva se oli! Mentiin kuitenkin loppuun asti vähän rämpimällä, 20-29 oli kuitenkin ihan kohtuu sujuvaa. 22:lle pakkovalssi, 27:lle valssi. 25-27 putki-hyppy-putki-kuvion sai ohjattua tosi kaukaa. Tällä ensimmäisellä kiekalla alun 9-13 pätkän vein niin, että 10-11 väliin valssi ja 11:lle tiukka valssi. Toimi ihan jees, mutta juostahan siinä sai.

Välissä treenattiin pienempiä pätki radalta. Lähinnä pätkää 5 - 16. 8:lle piti muistaa mennä ohjaamaan tarpeeksi syvälle ja 10-11 kohtaan tein twistin. Twistin sai ohjattua myös tosi kaukaa ja se toimi tosi hyvin, kun vain muistin liikkua tarpeeksi rohkeasti esteeltä 11 eteenpäin. Ennen estettä 12 tiukka jarrutus, että keppien sisäänmeno ei mennyt pitkäksi. Kepeillä sain sekä vedätettyä ja otettua sivusuuntaista etäisyyttä, että oikeaan putkeen vienti onnistui. Kun oli tarpeeksi etumatkaa, ei pituudelle ohjaaminenkaan ollut hankalaa.

Loppuun koko pätkä taas kokonaisuudessaan. 10-11 twistillä, ei ollut ihan niin hyvä kuin aiempi, mutta onnistui silti. Muuten kokonaisuudessaan tosi hyvä tämä viimeinen, mutta sitten Urholla tuli lopussa niin kova kiire pallolle (= liian pitkä pätkä palkatta?), että se ampui jo esteeltä 30 suoraan maaliin leikkimään pallolla. Näin pitkää ei olla ennen tehty, eli näitä(kin) lisää. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis jäi :)

Näiden treenien jälkeen lähdettiinkin sitten vaeltamaan. Hetta-Pallas, 55 km, Urho oli turvalisuuspäällikkönä ja tunturikojoottina todella pätevä reissuotus. Pääsee toisekin mukaan. Minusta oli tosi hienoa, että se ihan itsenäisesti malttoi käpertyä nukkumaan kun meillä oli ruoka/kahvitauko. Kaikki kävelypätkät se kirmaili innoissaan ja iltaisin veti iltavillejäkin, eli ei se liian sippikään ollut. Kivaa oli, meillä kaikilla :) Kuvia ehkä tulee joskus, kunhan jaksan niitä tänne ladata.

Vajelluksen jälkeen paluu arkeen ja lauantaina 19.9 KAS:n teemakoulutukseen. Ensin tehtiin suorasta putkesta ysikymppisiä käännöksiä, ei ollut ongelmaa. Ongelma meinasi olla lähdöissä, himmailin liikaa mukana, enkä antanut koiran mennä. Opettelin myös peruuttamaan ja itseasiassa lähdön 180* hyppysysteemi sujui oikein hienosti kauempaakin kun vaan sain vietyä sen peruuttamalla.

Toinen harjoitus (Jenskun blogista kopioituna) näytti tältä:

1253535266_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tää oli meille tosi vaikea. Alkuun suunnittelin niin, että 1-2 pakkovalssilla, 2-4 valssilla ja 5:lle takaaleikkaus. Tehtiin ensin kuitenkin ohjeiden mukaan niin, että 1-2 välissä peruutin ja piirsin yhdellä kädellä, että saisin tilaa itselleni juosta 4 ja 5 esteiden oikealla puolella. Ei taipunut Niina ei, vekkaukset 3-4 väliin meni ihan miten sattuu ja Urho järjestään hypylle 6. Loppujen lopuksi se mun alkuperäinen suunnitelmani kyllä toimi. Näitäkin pitäisi vaan treenata, eikä jumiutua vanhoihin kaavoihin. Tää oli kuitenkin niin hyvä treeni, että taidan tehdä joskus uudestaan.