Piitkästä aikaa treeniä pukkaa :) Käytiin OSE:n porukan kanssa Torniossa raunioradalla. Alkuun käytiin läpi hieman teoriaa ja sen jälkeen treenattiin raunioita ja ketteryyttä.

Ensimmäisenä tutustuttiin porukalla raunioihin ja käppäiltiin koirien kanssa läpi putkien ja röykkiöiden. Urho liikkui tosi näppärästi ja hyvin, ei pelännyt korkeita paikkoja eikä epämiellyttäviä alustoja. Pienen pätkän ajan koiria piti myös kantaa. Poispäin tullessa kuljettiin yhden maanalaisen piilon yli, jossa oli maali. Hienosti Urho merkkasi maalin heti ja sen eleistä kyllä huomasi heti, että ihmisen haju on löytynyt (tällä siis testattiin lähinnä ohjaajan koiranlukua, kun erikseen sitä ei ole käsketty tekemään. Urhon reaktiosta ei kyllä voinut erehtyä)

Viime kerralla (eli noin vuosi sitten) Urho hieman arasteli raunioilla, joten ajattelin suht helppoa treeniä. Ei ilmaisua, mutta ei ihan suoriakaan piiloja, vähän sellaisia, että Urho joutuu tekemään töitä päästäkseen maalin luo. Viime kerralla Urho mieluummin ilmaisi piilojen ulkopuolella, kuin että olisi tunkeutunut putkiin maalille asti.

No, nytpä se olikin ihan kuin eri koira! Se liikkui raunioilla tosi tottuneesti ja kävi itsenäisesti tarkistamassa putkia ja pimeitäkin piiloja. Ei irronnut liian kauaksi, eikä kulkenut vain polkuja pitkin, vaan kiipesi tiilikasojen päälle. Ensimmäisestä maalista tiesin vain suunnan, muista en mitään. Piiloihin laitettiin kolme maalia. Ensimmäiset kaksi oli lähes vierekkäin. Urho kävi ensin L-mallisessa putkistossa, tuli suoraan sen läpi ja vaikutti siltä että sillä ehkä on haju. Jätti kuitenkin putken ja tuli tarkistamaan seuraavaa "labyrintti"piiloa, jossa haju oli paljon vahvempi. Malttoi hyvin työstää, vaikka maalille ei ollut helppo päästä, eikä turhautunut haukkumaan liian aikaisin. Vinkui kyllä, mutta malttoi tehdä töitä. Ekan maalin jälkeen mua vielä vaivasi L-putkisto ja laitoin Urhon uudestaan sinne. Sisällä olikin vielä vajaa parimetrinen lisäsiipi, jossa maali oli. Urho juoksi ensin ohi, mutta palasi melkein samantien maalille. Toimi siis hienosti, olin ylpeä :)

Kolmas maali oli alueen takanurkassa. Pääsin juuri sanomasta, että täällä ei ainakaan hajua ole, kun koira muuttui lennosta erinäköiseksi. Sai hajun laajan putkiston piipun kohdalla (en tiedä tuliko piipusta vai muualta) ja pinkaisi siitä suoraan putkiston suulle ja putkistoon sisään! :) Viime kerralla Urho ei uskaltanut mennä koko putkistoon vaan sille syötettiin nameja pikkuhiljaa syvemmältä. Olin tosi yllättynyt Urhon toiminnasta! Joko oppimista on tapahtunut tai sitten se muisti tuon putkiston, anyway, se toimi hienosti!

Rauniotreenit lopetettiin tähän, mielestäni ihan oikeaan kohtaan. Kettistä treenattiin myös, ei mitään ongelmia. Pöydälle lähetys oli hieman hankalaa alkuun. Tikapuut, keinut, putket ja metallialustat meni kuin vettä vaan. Kivaa oli, toivottavasti päästään tänä vuonna toisenkin kerran!