Urhon etsintävuoro. Lähdettiin aamulla Kontiolahdesta, joten takana oli pitkä ajomatka ja lyhyet yöunet. Mulla se painoi enemmän kuin Urholla, sehän on käytännössä nukkunut koko päivän.

Ohjeistuksena etsintään saatiin, että 2-4 henkilöä on kadonnut alueelle. Ensimmäinen tarkistettava alue oli kolmionmallinen n. 80x100x80 m kivikko. Urho oli alussa taas hieman vallaton, eikä lähettämisestä meinannut tulla ensimmäisen sivun aikana mitään. Sellaisia pikkukieppejä ja sitten takaisin. Kävelin itse kivikon reunaa ja laitoin Urhoa alueelle etsimään. Se ei irronnut kovin kauas, mutta tuolla alueella ihan riittävästi. Alueelta löytyi yksi kokonaan peitetty istuva maali, ilmaisu oli hyvä. Urho sai ilmavainun jo kaukaa. Positiivista oli Urhon varmajalkainen, mutta ketterä liikkuminen kivikossa. Kun alue oli kierretty, piti mun uskaltaa sanoa varmaksi, että alue on tyhjä. Se on kovin vaikeaa, kun aina mietityttää, että onko joku kivenkolo kuitenkin kääntämättä.

Tämän jälkeen saatiin lisäalue tien toiselta puolelta, 240x120 m. Lähdettiin alueen alareunaa pitkin ja vajaan 100 m päässä Urho saikin jo hajun. Maali oli tiheän kuusirisukon alla, hajun työstämisessä kului hetki. Tämä oli hyvä, koska liian usein maali on liian helpossa paikassa. Ilmaisu taas hyvä, vaikkakin kertaalleen Urho oli hypännyt maalin yli.

Tämän maalin jälkeen alkoikin alueen risukkoisin osa, johon laitoin ensin Urhoa etsimään ja sitten oli pakko mennä itsekin, kun risukkoa oli niin hitosti. Halkaistiin alue pituussuuntaan läpi. Urho liikkui tosi näppärästi risukossa ja irtosi nyt hyvin. Kolmas maali oli alueen takanurkassa, jonne mentiin takarajaa pitkin. Ilma ei liikkunut juuri lainkaan ja Urhon pistot alkoivat olla pienempiä. Laitoin sitä etsimään oikeastaan kaikkiin vastaantuleviin risukoihin. Tähän ko. risukkoon se ei meinannut ensin lähteä, mutta lähti kuitenkin - ja kappas, sieltähän löytyikin maali. Ilmeisesti sopivassa hajutaskussa, kun ei kuitenkaan kaukana takalinjalta ollut. Tässä vaiheessa laskeskelin, että maaleja tuskin on enempää, mutta alue kuitenkin tarkistettiin loppuun. Ihan lopuksi mentiin vielä kulmasta kulmaan alue läpi ja tämän jälkeen pystyin sanomaan alueen olevan tyhjä.

Urho toimi todella hienosti! Aikaa meni yhteensä tunti ja vartti, alue oli inhaa risukkoa ja välillä ilma ei liikkunut lainkaan ja välillä pyöri. Ilmaisut oli hyviä ja haukku kantoi hyvin! Palkkasin itse. Oikeastaan Urmas alkaisi jo olla loppukoekunnossa, ehkäpä innostun vaikka päiväkokeen (3 ha, aikaa 45 min) tekemään jo nyt syksyllä...