Tokotreenit jäi ihan jämätreeniksi, mutta hyviä neuvoja saatiin taas. Tehtiin pelkkää sivulletuloa ja liikkeestä seisomista. Sivulle tuloa ollaan tehty tällä viikolla kotona muutamia toistoja silloin tällöin ja nyt se alkaa taas pelittämään. Liikkeestä seisominen on ihan hilkulla, että alkaa toimia kunnolla. Vartaloavun joutuu vielä antamaan, jolloin minä joskus tiedostamattani vedän Urhon mukaan... Hiippailen itse ja jotenkin kädellä ohjaan mukaan, mutta kun keskityn vain ajattelemaan käsiäni, niin toimii paremmin. Teen itse tosi paljon tiedostamattomia juttuja, nyin käsiäni esim selän taakse kun kuuntelen ohjeita, jolloin Urho hyppii vasten. Näihin pitää kiinnittää enemmän huomiota, niin päästään varmaan harppauksilla eteenpäin. Ainakin toivon niin.

Tokotreeneistä jatkettiin suoraan agilitytreeneihin Tupokseen. Lämppää 20 min ja jäähdyttelyä toinen samanlainen. Meillä on ollut Tupoksen treeneistä kuukauden tauko ja tauko oli kyllä tullut tarpeeseen, meni ihan sika hyvin! Alkuun tehtiin hyppy- suora putki-hyppy suoraan- u-putki - u-putki-pätkää, eli koira jätettiin kauas. Urho yritti alkuun nousta, mutta kun palautin heti maahan, niin sen jälkeen pysyi paremmin. Puutuin kaikkiin hiimailuihin, eikä se varastanut, mutta pari kertaa nousi ylös. Anyway, hyvin pysyi ja hyvin kulki, osasin ohjata niin, että Urho tiesi minne mennään. Sitten tehtiin sama toisinpäin, eli lopetettiin loppusuoraan, Urho irtosi hyvin.

Sitten tehtiin sellainen kuvio, jossa alun hyppy-putki oli sama, sitten vietiin oikealle puolelle hypylle (90° käännös) valssilla, josta peruutettiin vastapäiselle hypylle (90 ° putken toisella puolella) ja takaisin putkeen ja hyppy eteen. Meni tosi hyvin! Tämä pätkä oli minusta vaikea opetella, peruutus oli mulle vaikeaa, mutta se toimi hyvin. Sitten saman pätkän loppuun lisättiin 180° käännös hypylle, jonka jälkeen putken vas puolella oli pituus ja siitä lähetys putkeen, putken suulla persjättö ja putken suuntaisesti oleville kepeille toiselle puolelle. Putkeen lähetys oli vaikea. Urho kyllä irtosi hyvin, mutta en varmistanut tarpeeksi putkeen menoa, joten se kiersi putken toiselta puolelta luo. Parasta oli kuitenkin se, että se ei silti turhautunut ja alkanut huutaa. Toinen yritys menikin jo nappiin.

Lopuksi tehtiin harjoitusta, jossa alku oli edelleen sama hyppy-putki. Sen jälkeen käännyttiin 180° vasemmalle, otettiin valssilla vastaan ja vietiin kepeille. Kepeiltä A:n alla olevaan putkeen ja vedätys hypylle. Ensimmäisellä kerralla en muistanut sitoa tarpeeksi ja Urho sinkosi putkelta piiiitkälle eteen. Uusi yritys oli hyvä ja kepeille meno tosi hieno! Kepit oikein imivät Urhoa puoleensa :D Sitten mentiinkin A:lle, kun se oli suorassa linjassa ja itse olin myöhässä... Kepeillemenoa ei otettu uusiksi enää, kun meni niin hyvin, otettiin vain putkeen meno keppien jälkeen ja vaikeaa se oli sinne vetää kun A imi puoleensa.

Ihan loppuun kontakteja. A menee hyvin, kun muistan käskyttää "Pinta". Jos jotain opettaa, niin sitä pitää käyttää, eikä sooloilla uusia "kiipee"-käskyjä alastulolle... Tuo sama homma todnäk on puomillakin, pitänee huomenna testata... Kun on tää sama pää kesät talvet, niin lahoaahan se, ja sitten pitää ihan typerien juttujen takia repiä pelihousunsa kun luulee, että homma ei toimi... No joo, keinu taas sitten oli hyvä.