Syksyn hakukausi on nyt korkattu. Kesällähän me on treenattu kokonaiset kolme kertaa... Tuosta tassuhässäkästä johtuen aloitettiin rauhallisilla (jepjep...) ja lyhyillä ilmaisuharjoituksilla. 4 (2x istuva, 2 x makaava) maalimiestä n. 40 m välein, 20 m keskilinjasta, tuulee keskilinjalle päin. Urho oli liinassa, ettei juoksisi paljon. Kuljettiin keskilinjaa ja heti kun Urholla oli haju, käänsin sen sivulle ja lähetin maalille. Tarkoitus oli, että kun Urho haukkuu hyvin, huudan JES jolloin maalimies saa palkata.

Urho kyllä toimi hienosti, juoksi suoraan maalille ja haukkui hyvin (vaikka kyllähän siellä pieniä taukoja välissä on..), mutta mun hieno palkkaussuunnitelmani ei oikein toiminut, koska yllätysyllätys - ei se minun huutama JES mihinkään kuulunut. Urho kyllä kuuli sen, mutta maalimies ei. Idea tässä mulla oli se, että pystyn itse kontrolloimaan haukun palkkaamista ja saan aina palkattua sen hyvästä haukusta, eikä palkka tule tauoista haukun välillä. Kahdella viimeisellä JES kuului jo paremmin, mutta se meni jo melko karjumiseksi. Pitää ehkä jatkossa siirtyä siihen, että maalimiehet palkkaavat hyvän haukkusarjan kehusanalla ja heti perään nameilla. Koira oli hyvä, koulutusmetodini kaipaa vielä hiontaa :D

Tuli muuten palkatessa toinenkin yllätys vastaan - Urholle ei meinannut siankylkiviipaleet maistua. Agilityssähän namit ei ole enää mitään, palkka on aina pallo. Palloa olen miettinyt myös haku maaleille, mutta toisaalta se varmaankin nostaa Urhon virettä niin paljon, että se alkaa hyppiä vasten. Nytkin erityisesti makaavat maalimiehet ovat vaikeita, se lähes aina käy ensin iholla ja alkaa vasta sitten haukkua...

Ensi viikolle haluan pitkästä aikaa nenänkäyttöharjoituksia (ilmaisuna vain yksi haukku), makaavia maaleja ja ehkä yhden samanlaisen helpon ilmaisutreenin.

Tänä aamuna lenkin jälkeen treenattiin myös tokoa. Perusasentotreeniä. Ensin sivulletuloa paikalla istumisesta x8. Sen jälken imuttamalla liikkeestä pysähtyessä perusasentoa x10. Sivulletulot meni muuten kivasti, mutta huomasin siinä, että Urho laittaa sivulle istuessa aina oikean tassunsa mun vas jalkaterän päälle. Muutama viimeinen toisto tehtiin ihan namilla ohjaamalla ja oikeastaan tästä samasta syystä tehtiin myös imuttamisharjoituksia. Menivät kyllä ok. Nameina siankylkeä. Sivulletulot ja istumiset olivat nopeita, lähinnä treeni oli pelkkää pilkunviilausta ja tassun asennon korjausta.

Paikallamakuutreeni onnistuu jo sisällä ruokakupilla tosi hyvin. Olen yllättynyt, miten nopeasti piippaus ja liikehdintä jäi pois! Pitää muistaa itse olla liioitellun rauhallinen ja antaa myös käskyt tosi rauhallisesti (maahan ja siinä, paikka-käskyn jätin pois). Aikaa on nyt pidennetty reiluun minuuttiin ja matkaa on n. metri. Olen ottanut uudeksi tavaksi silittää ennen liikettä Urhon päätä pitkillä vedoilla ja sanoa "nyt rauhoitutaan" ja hyvin se kyllä on toiminut. Rauhoittumis"käskyn" olen siis opettanut jo pentuna, mutta jostain tosi fiksusta syystä en sitä ole tähän liikkeeseen ennen ottanut. No virheistä oppii. Nyt vain edetään raaauhallisesti, niin ehkä tästä vielä kisaliike saadaan!