On ollut muka kiireinen viikko, tenttiin lukua ja silleen, joten treenit on jääneet hävettävän vähälle. Jospa sitä tästä taas reipastuisi.

Eilen käytiin silmä- ja polvitarkastuksissa. Polvet oli puhtaat 0/0, silmät muuten ok, oikeasta löytyi pieni PPM. Ei tule vaikuttamaan Urhon elämään millään lailla, jalostuksessa tulee ottaa huomioon, että narttu on PPM-vapaa.

Tänään treenattiin eka tokoa. Seuruupätkiä juosten. Tätä ei oltu tehty ikinä ennen, tosi hyvin meni! Jos rynnin liikaa, Urho alkaa hyppiä, mutta jos maltan juosta maltillisesti, se seuraa tosi nätisti. Seuruu oli muutenkin hyvää ja perusasennot nättejä ja nopeita. Sitten tehtiin hyppyä. Mulla oli jotenkin aivot ihan narikassa, naksuttelin mistä sattuu, mutta loppujen lopuksi saatiin hyviä toistoja. Ensin niin, että nami odottaa 3 m hypyn jälkeen kipossa, sitten niin, että lähetin hyppäämään ja pysäytin seisomaan. Hyvin pysähtyi. Lopuksi tehtiin paikallaoloa. Olin ihan Urhon edessä ja kehuin hyvin hiljaa. Urho kesti maassa hyvin, ei edes aikonut nousta. Hieman se kuikuili muualle, jatkossa pitää tähän puuttua enemmän.

Tokotreeneistä lähdettiin suoraan agilitytreeneihin. Urholle tälläinen sopii, mulle taas oikein ei. Aivot vissiin jäi hallille. Alkuun meni tosi kivasti, rimat pysyi ylhäällä ja Urho ei kiihtynyt liikaa. Välillä tuli pientä räyhräyh-kierrosta, mutta päällimmäiseksi jäi hyvä fiilis. Kepit on ihan hajalla. Ilmeisesti toistojen puutteesta johtuen pujottelurytmi on ihan hukassa. Urho aloittaa hyvin, sitten se jättää kaksi keppiä väliin ja alkaa rynniä. Nyt oli vielä putki vetämässä keppien jälkeen, olipahan aikamoista räpellystä. Huomenna mennään aamulla hallille tekemään keppitreeniä.

Keppien jälkeen harjoiteltiin takaaleikkausta. Ne sujui tänään hyvin. Saatiin onnistumaan myös tiukka käännös takaaleikkauksella ja rima pysyi ylhäällä!! Seuraavaksi vuorossa oli persjättö. Tätä pitää treenata jollain helpommalla kuviolla lisää, tämänpäiväiseen kuvioon mulla tuli niiin kiire, etten kerennyt juosta. Persjättötreenissä Urholla alkoi keittää ja käytiin jäähyllä. Jäähyn jälkeen hyppääminen oli maltillisempaa ja otus kuuntelikin paremmin.

Lopuksi tehtiin vielä keinua. Ensin keinu oli putken jälkeen, eikä Urho meinannut malttaa pysähtyä. Sitten tehtiin pelkkää keinua montamontamonta toistoa ja se alkoi sujua. Puomia tehtiin myös. Molemmilla pitää muistaa ylösmenovaiheessa sitoa kunnolla, ettei Urmas loikkaa ylösmenokontaktia. Pitänee palata myös ihan alkeisharjoituksiin ja pysäyttää se myös ylösmenolle. Silloin se kyllä alkaa taas himmailla....Ja pitäis treenata enemmän, eihän tää mihinkään etene, ellei treenaa.

Ensi viikolla pääsee katsomaan AGILITY MM-kisoja, jospa sieltä saisi taas uutta treenimotivaatiota itsellekin!