OKK:n hallilla oli agilitytehoviikonloppu, me saatiin koulutuspaikka lauantaille. 1- ja 2lk:n koirakoita valmensi Mika Moilanen ja Jari Tienhaara.

Halli on ylipaine- eli kuplahalli, jossa on mattopohja. Halli oli jaettu kahtia, toisella puolikkaalla treenasi kolmosluokan koirakot Suomalaisen Jarin ohjauksessa, toinen puolisko oli jaettu vielä kahtia Moilasen ja Tienhaaran koulutuksiin. Minä aina aliarvoin Urhoa, ja taaskin mietin, että ahdistuukohan se moisesta hallista tai että malttaako se keskittyä, kun on niin paljon menoa niin lähellä. Paskat se mitään ahdistu tai epäkeskity, kun Urho tekee töitä niin se tekee töitä, olkoon ympäristö mikä tahansa. Edes ne hallin omituiset ovet eivät sitä ahdistaneet.

Me oltiin ensin Moilasen ohjauksessa:

1238835238_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tehtiin tuota vihreää pätkää niin, että rimat oli maassa. Harjoiteltiin siis tiukkaa kääntymistä. Tää oli meille helppo ja kiva pätkä. Viimeisimmät treenithän meni vähän penkin alle, niin tämä oli sellainen itsetunnonnostatus Hymy Meille sopi oikein hyvin sekin, että tehtiin ensin rimat maassa, niin ei ollut edes pelkoa rimojen tiputtamisesta. Ensin 3 putken jälkeen palkka, sitten 5 putken jälkeen ja sitten koko homma loppuun asti, palkka odotti viimeisen esteen takana. Ihan eka vein neloselle samalla tavalla kuin kakkoshypylle (selkä hypylle päin ja tiukka kierto putken puolesen siivekkeen puolelta) ja sitten toiselta puolelta kiertämällä. Molemmat toimi. Ihan loppuun persjättö. Lopuksi tehtiin vielä medi-rimoilla. Kiitosta saatiin, mentiin kuulemma oikein hienosti Hymy Tuota punaista pätkää ei tehty ollenkaan, mutta laitoin sen ylös myöhempiä treenejä varten.

Sitten Tienhaaran harjoitus:

1238836113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin tutustuttiin rataan melko kauan ja mietittiin eri ohjauskuvioita eri kohtiin. Tästä tykkäsin erityisesti, kun monesti ohjatuissa treeneissä ei tällaista ole. Sitten mentiin niin kuin itse haluttiin ja sen jälkeen hiottiin. Tuo alku oli minusta vaikea. Mietin siihen 1-2 väliin vekkiä, mutta sekin oli hankala tehdä niin, ettei koira hyppäisi putken väärää päätä kohti. Takaaleikkauskin 1-2 välissä olisi ollut ehkä mahdollinen tai lähtö yhtäaikaa koiran kanssa. Päädyin sitten kuitenkin tekemään jonkun tiukan valssin tapaisen ja kääntymään Urhoa kohti jo ennen hyppyä. Jos valssaan vasta 2-3 välissä, rima tulee melko varmasti alas. 4 putken jälkeen mun suunnitelmissa oli mennä 5 hypyn oik puolelle ja vas kädellä ohjata tiukka käännös, niinkuin edellisessäkin treenissä.

Alkua hiottiin lisää. Opetettiin Urhoa tulemaan ihan kiinni minuun kun peruutan ja pidän käsiä alhaalla. Vein takaperin 2 hypylle ja siitä peruuttamalla kädet alhaalla putkelle. Muuten hyvä, mutta tein tässä helposti niin, että laitoin kädet alas, kun Urho oli riman päällä ja sitten rima tuli alas. Mulle luontaisempaa olisi ollut tehdä niin, että Urhoa ei olisi tarvinnut sitoa jalkoihin, vaan olisin vaan saanut kääntää suoraan putkeen. Se ihan ensimmäinen suoritus ei ollut ihan priima, mutta itselle luontevampi. Tätä täytyy pohtia.

Sitten hiottiin pätkää 3-6. Mulla oli vaikeuksia rytmittää oma juoksu hyvin tuohon putkien välille, enkä osannut jarruttaa hyvin 4  putkelle. Jälkeenpäin tajusin, että todennäköisesti se jarrutussihinä olisi toiminut tähän hyvin ja olis taas ollut mulle tutumpi. 5 rima tuli harmittavan usein alas, hyppy oli liian tiukka. Tää kohta oli Urholle vaikea myös siksi, että alusta oli liukas, ja se oli putken jälkeen monta kertaa rähmällään ja siksi varmasti hyppäsikin huonosti. Tähän toimi parhaiten alkuperäinen suunnitelmani viedä 5 tiukalla valssilla, mutta niin, että annoin Urholle tilaa hypätä, enkä yrittänyt vedättää liian aikaisin. 

Loppupätkäkin meni ihan kivasti, sitä ei jääty hiomaan. Haluan joskus kokeilla toimisiko tuohon loppuun sellainen, että ohjaisin kauempaa 5 hypyn, jolloin pääsisin Urhon edelle ja voisin vaikka valssata (isoin askelin) 6-7 väliin ja sitten 8:lla takaaleikata. 

Nyt on taas paljon mitä treenata, mutta hyvä mieli näistä treeneistä jäi Hymy Erityisesti tuon ensimmäisen treenin loistosuoritus lämmitti mieltä. Siitä on kiittäminen Active Dogin treenejä, ollaan treenattukin tuota paljon.

Ai niin, tässä hallissahan olisi kisat 18.4, mutta ne taitaa jäädä meiltä väliin. Ensinnäkin Urho liukasteli aika paljon, varsinkin jälkimmäisessä treenissä ja toisekseen, Urholta on yksi etuhammas poikki ja se todennäköisesti joudutaan poistamaan. Siitä näkyy ydin, että kipeähän se taatusti on, vaikka ei Urho sitä yhtään oireile.