Eilen ja tänään ne sitten olivat, kannatti lähteä. Molemmat hienosti läpi, erityisesti päiväkokeessa tuli vain kiitosta ja kehuja.

Pimeäkoe jänskätti minua enemmän, pimeällä ei olla treenattu aikoihin (no paitsi koko talvi). Hallittavuus meni vähän kehnonlaisesti ja paikallamakuu oli ihan onnetonta, mutta saatiin onneksi jatkaa. Urho oli tosi malttamaton kokeen alussa. Etsintäsuunnitelma sai kiitosta. Koealue oli rinteessä ja lähdin kiertämään ensin lähintä sivua alas ja sitten takarajaa pitkin toiselle sivulle, koska kylmällä haju painautuu alaspäin. Osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä takarajalta Urho sai hajun kahdesta maalista. Kun oltiin ensimmäinen maali haettu, jatkettiin takaisin takarajalle ja Urho saikin heti hajun toisesta maalista. Ensimmäisen ilmaisu oli kehno, liikkui liikaa vastaan, mutta toinen maali ilmaistiin oikein hienosti. Tämän jälkeen jatkettiin siksakkaamalla rinnettä ylös, puolitoista siksakkia kerettiin tehdä, kun Urho sai hajun kaaaaukaa ja vaihdoin suunnitelmaa niin, että seurattiin koiraa. Saman tien kun sanoin sen, alkoi haukku paukaa. Olin itse niin kaukana, että Urho tuli taas metrin pari vastaan, mutta sitä ei kuitenkaan tulkittu jätöksi.

Arvostelu: etsintäsuunnitelma erinomainen, ohjaajan toiminta erinomainen, koiran ohjattavuus alueella erinomainen, ilmaisut hyvä-erinomainen-hyvä, ei virheilmaisuja ja yleisarvosana erinomainen, JEE! Cool

Päiväkokeeseen lähdettiin vähän omituisin fiiliksin. Mulla oli kauhea köhä jo pimeäkokeen aikaan ja tänä aamuna tunsi selvästi, että kuumetta on... Eikä antanut luonne periksi jättää kokeita väliinkään. Fyysisen olon kannalta ei kovin järkevä ratkaisu, mutta koe kyllä meni hyvin!

Koealue oli Ulmajassa, sivurajana tie, alueella oli sekä mäntymetsää että kuivaa (ja kuumaa) suorpursupöpelikköä. Hallittavuus meni hyvin, erityisesti paikallamakuuseen olen tyytyväinen. Tuuli selvästi alueen eturajalta takarajalle päin, joten lähdettiin tarpomaan rajan suuntaisesti. Takarajalla oli 50 m leveydeltä suopursupöpelikköä ja se oli kuuuumaaa. Ilma ei liikkunut yhtään. Takarajan jälkeen siksakattiin alue läpi. Suolla Urho näytti välillä siltä, että sillä olisi haju, mutta ei se oikein saanut siitä kiinni. Jatkettiin metsää kohti ja sieltä löytyikin eka maali. Hajun Urho sai oikeastaan heti kun päästiin viileämpään metsän laitaan. Ilmaisu hyvä. Matkalla eteenpäin Urho taas pyöri sen näköisenä, että vähän haisisi, mutta ei saanut vielä kiinni. Kohtapa löytyikin toinen maali ja taas ilmaisu tosi hyvä. Loppualue siksakattiin ja mulle meinasi tulla ahdistus kun sitä kolmatta ei löydy. Kun päästiin alkupisteeseen, päätin mennä vielä alueen läpi kulmasta kulmaan. Tämä oli hyvä ratkaisu, sillä kun testaaja sanoi, että pari minuuttia jäljellä, Urho bongasi hajun ja sen jälkeen ilmaisikin hyvin.

Vaikka aika meni tiukille, päästiin läpi erinomaisin arvosanoin. Lisäkiitosta sain myös siitä, että etsintäsuunnitelma oli nimenomaan tälle (paljon liikkuvalle) koiralle hyvä, perskärpäsellä ei ehkä olisi toiminut. Plussaa tuli myös siitä, että mulla oli alueella mukana vettä ja ilmaisun jälkeen Urho sai juoda. Onneksi oli, koska varsinkin pöpelikköalueella oli ihan tuskasen kuuma.

Aina löytyy pientä parannettavaa (ne ilmaisut) mutta kokonaisuudessaan tosi hyvä ja onnistunut reissu. Pimeäkoe oli yöllä puoli yhdeltä ja päiväkoe heti seuraavana päivänä kahdeltatoista, eikä näyttänyt koiraa painavan.