Parin tunnin kotona lepäilyn jälkeen lähdettiin taas hallille. Kantsis vissiin asua vähän lähempänä hallia...

Aloitettiin kaukoilla. Urho oli tosi kivassa vireessä, ei käynyt ylikierroksilla, teki tosi hyvin. Otin alkuun asennonvaihtoja niin, että Urho oli ihan mun edessä. Sen jälkeen tein alun liikkeenomaisesti ja noin metrin päästä käskin Urhon istumaan ja palkkasin siitä. Sitten sama parin metrin päästä ja lopuksi taas metrin päästä istu-maahan-istu. Mukavasti meni :)

Sitten otettiin luoksepäästävyyttä. Se ei mennytkään sitten niin nappiin. Urho tykkäs Paulasta kovasti ja meinas hypätä syliin. Toinen yritys oli jo parempi, vaikka persus ei maassa pysynytkään.... Tämä liike oli ennen parempi, pitänee taas reenailla lisää.

Sitten tehtiin paikallaoloa. Rauhoittelin Urhon luoksepäästävyyden jälkeen ja paikallaolo menikin paremmin kuin aiemmin! Vähän Urho vilkuili muita ja inahti kerran, mutta makasi kiltisti paikallaan. Palkkasin minuutin kohdalla ja vapautin toisen minuutin jälkeen. Olin n. metrin Urhon edessä. Kivaa, kun tässä on vihdoin ja viimein tapahtunut edistystä, tulee sellainen olo, että tästähän saattaa tullakin jotain!

Seuraavana vuorossa oli hyppy. Ihan eka oli tosi hyvä, mutta kun Paula tuli seuraamaan meidän suoritusta, niin se menikin ihan reisille. Tehtiin sitten ihan alkeisharjoituksia, namikippo hypyn taakse ja siitä suora palkka. Yhden toiston jälkeen Urho jo irtosi hypylle hyvin ja pääsin palkkaamaan seisomisesta. Muutamia toistoja tehtiin näitä. Pitää jatkossa muistaa, että kävelen itse hypyn taakse vapauttamaan, enkä vapauta heti hypyn sivulle. Ja että sanon top-käskyn jo kun Urho on ilmassa.

Sitten tehtiin seuruuta käskytettynä. Seuruukaavio oli piiiiitkä, mutta Urho seurasi koko ajan tosi hienosti! Seuruu ja käännökset oli hienoja, mutta perusasennot ihan syvältä. Vinoja ja se tassu taas mun jalan päällä. Korjasin jokaisen perusasennon. Ton seuruukaavion jälkeen tehtiinkin sitten perusasentoharjoitteluja, niitä pitää tehdä paljon! Loppujen lopuksi saatiin tehtyä hyviäkin perusasentoja, mutta paljon se vielä toistoja vaatii, että Urho oikeasti hokaa jättää tassun pois. Tai siis hokaa, että sitä tassua ei kuulu laittaa mun jalalle :D

Seuruun jälkeen tehtiin noutoa. Ensin ihan kapulan pitoa, sen jälkeen kapula suussa sivulletuloa. Sen jälkeen kapulan nostoa ja kapulan tuontia sivulle. Nämä kaikki meni hyvin. Urho pitää kapulaa hyvin luovutukseen asti, eikä sylje sitä pois. Sitten tein yhden varsinaisen noutoliikkeen, mutta niin että heittovaiheessa pidin Urhoa rinnasta kiinni. Yllättäen jostain kaukaisuudesta pukkasi vanhat toimintamallit pintaan ja Urho toi kapulan hienosti luotisuoraan eteen :D Hetken aikaa se siinä istui, kunnes itse tajusi tulla sivulle. Tästä sitten kehuinkin ihan hurjasti. Tuo oli ihan hassua, koska silloin aikanaan kun opetin Urhoa tuomaan kapulaa eteen, se ei meinannut onnistua millään!Se vääntyi koko ajan sivuun ja sitten annoin periksi, luovuttakoon sivulle. Noh, näköjään ne alkeisharjoitukset ovatkin menneet perille, Urho on kerran aiemminkin tehnyt noin. Pitää treenata paljon tuollaista nosto-sivulletulo-luovutus-ketjua ja pelkkää kapulanpito-sivulletulo-ketjua, että saa tuon vanhan mallin hiottua pois. Mutta oikein tyytyväinen olen silti noudon tänhetkiseen tilaan.

Loppuun tehtiin luoksetulo. Ensin pätkä paikallaoloa, sitten luoksetulo. Muuten mallikas, paitsi se sivulletulo. Ja sekinhän on ihan täysin omaa mokaa, koira tekee kyllä just niin kun sille vain on opettetu.

Kivaa hehkuttaa omaa koiraa koko ajan :D Välillä melkein unohtuu kuinka nuori se onkaan, Urho on viimeaikoina ollut treeneissä tosi ihana, ei lainkaan sellainen murkkuikäinen ääliö! :D

Ensi viikolla treenattavia: perusasentotreeniä lisää, pitäisi tehdä ihan päivittäin. Kapulan luovutusta.

Ai niin, tehtiin me sitä puomia, ehkä joku 15 toistoa. Hyvin meni, ei enää yhtään yritystä lähteä puomille vaan jokaikinen kerta nätti pysähdys.