Joskus pienenä ja innokkaana hyppyytin Rinaa ja Maunoa metsälenkeillä kaiken maailman kiville ja kannoille kököttämään. Nykyisin sitä helposti vaan kävelee ja tuumailee, vaikka itseasiassa tuohan on mitä mainioin tapa jumpata sisäfileitä ihan huomaamatta! Tänään käytiin Auran majalla metsälenkkeilemässä ja kaivoin vanhan tavan naftaliinista. Mauno oli tässä selkeästi parempi kuin Urho (no onhan se aika paljon pienempikin), mutta Urhostakin kehittyi loppua kohden jo melkoinen akrobaatti. Nyt tätä tapaa ei saa enää unohtaa! Löytyipähän Oulusta yksi pieni mäkikin, koirat sai myös pienenpientä mäkijuoksutreeniä. Kunhan päästään Kontiolahteen, niin sitten tehdään oikein supertehomäkitreeni!

Lenkin jälkeen kävin Urhon kanssa Hietsussa ottamassa puomin ylösmenoa ja tänään se sujui hyvin! Otin yhden hypyn takaakin ja näppärästi Urho pysähtyi kontaktille. Töksähtävän näköinen se pysähdys on, oikein itsestä tuntui välillä pahalta... Ponipihassa on tänään epikset. Olisin halunnut mennä, mutta koska puomi on vielä tuolla mallilla, niin eipä juuri kannata.

Eilen illalla tokoiltiin iltalenkin jälkeen. Urho sai ensin odottaa omaa vuoroaan tolpassa kiinni. Mauno oli ihan täpinöissään ja teki kaikkea mahdollista. Se on aika söpö sählä tokoillessaan, ei kyllä lainkaan kisakelpoista tokoa. Temppuiltiinkin vähän. Melkein tekis mieli mennä sen kanssa johonkin koiratanssikurssille, hienosti se pyörähtelee ja pomppii.

Sitten tuli treenattavan vaihto. Opetin Urhoa ensin siksakkaamaan jalkojen välistä ja tehtiin myös ympäripyörähdyksiä ja peruuttamista. Höpöjuttujen jälkeen otettiin sivulletuloa ja seuruusta pysähtymistä = perusasentoa. Ihan lyhyeltä matkalta sivulletulo alkaa jo onnistua niin, että perusasento on hyvä, pidemmältä matkalta se vieläkin tarjoaa sitä tassua. Siitä varmaan jää sellainen muinaisjäänne, että joskus kisoissa se vain puskee pintaan, vaikka uusi malli olisi jo opittukin.

Noh, aina pitää olla jotain, jota "en opeta seuraavalle koiralle". Ehkä se kahdeskymmenes on sitten jo täysin salonkikelpoinen :D