Lennin ja Jenskun kanssa suunnattiin yksityisoppiin Martinniemeen. Lämppäiltiin ensin puolisen tuntia ja jäähdyteltiin treenien jälkeen samat puoli tuntia. Jäähdyttelylenkillä Lenni ja Urho jopa riehaantuivat leikkimään, lämmittelylenkillä olivat vielä kovin korrekteja :D Lenni oli tänään ihan eri koira kun perjantaina. Se spanieli näyttää sprinkuista uuden puolen, se meni kovaa ja kääntyi tiukasti!

2055289.jpg Treenit aloitettiin pakkovalssin opettelulla (5-6-7). Mulla meinas olla jalat solmussa ja kädet väärällä puolella, kun en vaan meinannut vauhdissa tajuta mihin suuntaan piti kääntyä. Kun sitten sain juonesta kiinni, niin onnistuihan se, Urho teki koko ajan hienosti. Tehtiin myös 6-hypyllä muutama toisto niin, että pakkovalssin jälkeen palkkasin heittämällä palloa, että sain Urhon kunnolla irtoamaan. Muutamaan otteeseen mentiin ihan siivekkeitä hipoen ja tulihan se rimakin alas. Nää kuitenkin jäi pois kun pääsin palkkaamaan pallolla eteenpäin.

Seuraava kuvio oli 7-8-9 poispäinkääntö. Tämäkin on mulle hitto niin hankala, oon vissiin jotenkin motorisesti jälkeenjäänyt... Vedän kädellä tekemään silmukan tai sitten pyllistelen koiran yllä... Noh, pitää treenata lisää ilman esteitä ja saatiin me onneksi edes pari onnistunuttakin kääntöä. Lopuksi tehtiin niin, että palkkasin pelkästä lähelle tulemisesta.

Sen jälkeen tehtiin koko pätkä. Meidän eka suoritus meni tosi hyvin, ihan itsekin yllätyin! 1-2 kääntö onnistui, Urho hyppäsi 2 hypyn niin, että oli suoraan menossa putken oikeaan päähän. Rengas meni hyvin, sain siihenkin käännettyä kivasti. Pakkovalssi onnistui, samoin vienti 6-7-8. Poispäinkääntö meni silmukan kautta, mutta yllättävän sujuvasti kuitenkin :D. Jotain pientä parantamista jäi, joten tehtiin uudestaan, mutta se ei sitten mennytkään niin sujuvasti. Jäin kökkimään pakkovalssille ja alashan se rima tuli. Tehtiin erikseen myös 6-7-8-9 pätkää ilman alun pakkovalssia. Sain liikuttua kauas 7-8 väliin (johon valssasin) kun vaan muistin pitää ohjaavan käden tasaisesti ylhäällä. Urho hyppää nätisti kun en vaan hosu liikaa.

Loppuun tehtiin 10 (putki) -8-7-6 (toiselta puolelta kuin kuvan numerot) -5 putken vas pää. Ensimmäinen oli ihan jees. Urho irtosi hyvin ja ohjaaminen tuntui hyvältä. Se kuitenkin hyppäsi vähän räpiköiden, näytti että sille tulee kiire. Kokeiltiin sitten niin, etten käskytä suullisesti mitään, vaan ohjaan vaan - ja hemmetti, sehän toimi hyvin! Tuli paras suoritus sekä multa, että koiralta, kun pidin turpani kiinni. Urho keskittyi hyppäämään kunnolla ja minä taas ohjaamaan oikein, kun kaikki ohjaus pitää tehdä kropalla! Urho tarvitsee keskittymisrauhan kaikkeen tekemiseen ja mun vaan pitää muistaa se. Viimeinen pätkä oli kaikenkaikkiaan hyvä ja 6-5 käännöskin tiukka. Tähän oli tosi hyvä lopettaa!

Paitsi että loppuun tehtiin vielä puomi, mutta sekin meni samalla huippufiiliksellä hienosti, joten siihenkin oli hyvä lopettaa. Urho pysähtyi nätisti alussa ja meni kovaa loppuun asti :)

Ihana otus. Eikä edes riekkunut tai rähjännyt tauoilla. Se on aikuistunut, mun oma ideloottini.