Toivoin Urholle etsintää haasteelliseen maastoon ja sen kyllä sain :D Ilma oli sateinen ja pimeää oli, hakualueena oli vastakaadettua metsää eli kaadettuja puita ja oksia polvenkorkeudelle asti. Tein tarkoituksella hakua myötätuuleen, että sain etsinnälle pituutta, en myöskään tiennyt maalien sijaintia.

Etsintäsuunnitelman teon ajan Urho oli paikallamakuussa ja tosi kivasti kesti! Ei yhtään yrittänyt nousta vaikka oli sateinen ja kylmä kelikin. Ennen hommiin pääsyä Urmas availi ääntään aika reippaasti.

Alkupätkä alueesta oli kyllä ihan helvetillistä rämmittävää. Kompuroin oksiin koko ajan ja pimeässä meinas kulkusuuntakin mennä vituralleen. Onneksi oli suunnistaja GPS:n kanssa perässä, muuten olisin mennyt ympyrää. Urmas oli ihana, se kiipeili kantojen ja kivien päälle haistelemaan ilmaa, kun risukossa ei ilma yhtään liikkunut. Siksakattiin aluetta laatikkopistoilla. Urho oli tosi reipas! Se ei turhautunut, ei tullut yhtään valeilmaisua (ei niitä ole kyllä koskaan tullut) ja alueen reunoilla kun otettiin suuntaa, se istua napotti paikallaan jos niin käskin. Vähän se silloin vinkui, mutta ranttaliksi se ei missään vaiheessa heittänyt. Äijä oli Töissä.

45 min jälkeen löytyi eka maali. Urho irtosi hajulle melko kauas ja ilmaisi tosi hyvin. Hienosti Urho oli tähänkin asti jaksanut, mutta löytö toi siihen kyllä uutta virtaa. Tästä varttitunnin päästä löytyi seuraava maali ja senkin Urho ilmaisi tosi hyvin. Tälle toiselle maalille se teki aika kauan nenätyöskentelyä ennen kun paikallisti, mutta tosi kivasti Ummas jaksaa tehdä töitä niin kauan että paikallistaa. Kesken se ei hommiaan jätä.

Kaikenkaikkiaan etsintä siis kesti tunnin ja maasto oli kyllä haasteellista. Urmas toimi kuin pelastuskoira kuunaan, ilmaisut oli tosi hyviä. Lienee sanomattakin selvää, että olin ihan helevetin tyytyväinen!