Vimpat hakutreenit ennen koetta Jalka suussa Alunperin ajattelin, että otan 3 maalia, mutta koska meitä oli niin vähän ja osa tekemässä vielä isoa etsintää, niin otinkin vaan 2 maalia. 

Ennen treenien alkua käytiin Urhon kanssa puolisen tuntia kävelemässä. Oman vuoron alussa, ennen etsimään lähettämistä, otin seuraamista ja pienen paikallaolon, sujui mukavasti. Erityisesti paikallaolo oli hyvä. Etsintäalueen reunaan siirryttiin myös seuraamalla. 

Alueen poikki meni näppärästi polku, lähetin siitä pistoilla molemmin puolin. Jostain syystä Urho hakeutui helposti etulinjan taakse, eli alueelta pois. Jälkeenpäin tajusin, että maalit tulivat sitä kautta alueelle, en tiedä kävikö Urho jälkiä tsekkaamassa vai mitä. Eka maali löytyi toisella pistolla linjan vasemmalta puolelta ison kiven takaa. Hajun Urho sai jo kaukaa, eli mulla oli maalille reilusti matkaa. Ilmaisi muuten hyvin, mutta kertaalleen kävi kuikkimassa kiven takaa missä olen tulossa. Poistui siis maalilta muutaman metrin, mutta palasi takaisin. En tiedä tulkitaanko tuo jätöksi...

Urho irtosi hyvin, ainoastaan linjan oikealla puolella, n. 50 m päässä oleva kivi jäi kiertämättä. Lähetin Urhon pari kertaa siihen suuntaan, mutta koska se ei kiveä kiertänyt, lähdin itse vielä perään. Lähempää sainkin Urhon kiertämään kiven, ja saman tien se bongasi hajun ja meni siitä maalille. Ilmaisu taas hyvä, vähän kuikuili mun perään, mutta kun näköyhteys oli koko ajan, pysyi maalilla. Molemmat maalit kehuivat sanallisesti kun Urho haukkui hyvin ja katsoi maalia.

Njäh. Vähän outo fiilis jäi. Periaatteessa meni hyvin, Urho etsi ja ilmaisikin kai hyvin, mutta silti vähän ärsytti tuollainen poukkoilu maalilta pois. Huomisiin treeneihin voisi mennä vierailemaan ja treenata vielä vähän ilmaisua, mutta en tiedä kannattaako se loppujen lopuksi. Tällä viikolla on vielä agitreenit ja sitten kaksipäiväiset hakukokeet, joten ehkä me huominen kuitenkin lomaillaan ja luotetaan onneen kokeissa.

Treenien jälkeen Aino ja Luigi treenasivat BH:ta varten, me toimittiin häiriökoirana. Luigi kyllä teki tottuneesti, mutta tämä häiriökoira otti kyllä häiriötä. Urho ei ensin tiennyt mihin suuntaan katsoisi, kun Luigi teki vieressä. Sitten Luigi oli paikallamakuussa ja otin Urholla kolme luoksetuloa. Ensimmäinen oli ihan sieltä ja syvältä, Urho ei keskittynyt yhtään! Istuikin ihan vinoon. Toinen oli parempi ja kolmas jo normaali. Sitten tein pientä seuruuta, palkkaa ihan muutaman askelen välein, ja se meni hyvin.

Loppuun Urho paikallaoloon ja Luigi käveli edestakaisin. Kauheasti Urhoa kiinnosti, ja pää pyöri kuin pöllöllä, mutta onneksi pysyi paikallaan. Välimatkaa mulla koiraan 3 m ja Urholla viereiseen koirakkoon ehkä vajaa 10 m. Vaikein paikka oli kun palasin palkkaamaan, meinasi ryömiä vastaan. Eli siis ennen kuin edes haaveilemme toko- tai BH-kokeista, niin rutkasti häiriötreeniä lisää...