Ihana tämä agilityn termisuo. AD:lla siis treenattiin, treenien aiheena kepit (joille törkkäystä, törkkäämistä, tyrkkäämistä mitälie) ja sylkkäri. Ennen ja jälkeen treenien käytiin taas perinteisesti juoksemassa vajaa puoli tuntia. Koirat osaavat jo lenkin ulkoa, kun sekä Urho että Usko kääntyivät sujuvasti risteyksissä oikeaan suuntaan Nauru

Kepeillä aloitettiin. 6 kepin sarja, otettiin sekä avo- että umpikulmasta, koiran puolelta ja toiselta puolelta törkkäämällä. Avokulmasta koiran puolelta: minä seisoin keppien vieressä, selkä menosuuntaan ja oikealla kädellä otin "tässätässätässä" vastaan ja ohjasin kaksi ekaa väliä. Avokulma, minä keppien toisella puolella: taas selkä meno suuntaan, nyt vas. kädellä (eli keppien puoleisella kädellä) tässätässätässä kaksi ekaa väliä, käännyin ja annoin pujotella. Umpikulma koiran puolelta: selkä menosuuntaan, käsi eka välistä ensim. kepin eteen, samalla tavalla vedetään kaksi ekaa väliä. Umpikulma toiselta puolelta: puolivalssin tapaisesti, selkä menosuuntaan, ensin keppien puoleisella kädellä otetaan tässätässätässä ja sitten käännytään. 

Huh mitä sepustusta, mutta tuosta nyt ainakin itse muistan mitä treenata. Urholla kaikki meni sujuvasti, vaikeuksia tuotti vaan mun ajatustyöni, tai lähinnä sen hitaus. Pitää mietiskellä, niin kyllä se ensi kerralla menee luontevammin.

Sitten sylkkäriä: f:n kohdalla pitäisi olla kepit, minne lie kuvasta hävinneet:

Ensin tehtiin numeroitu harjoitus. Ennen kakkosta pieni hidastus, sitten 2-3 sylkkärillä. Meni oikein sujuvasti, sylkkärillä Urho kääntyi hyvin. Tehtiin muutaman kerran, kun jollain kerralla tuli joku kämmi, mutten oikein muista mikä. Joka tapauksessa kuivaharjoittelu oli tuottanut tulosta, toimi sujuvasti!

Sitten tehtiin vielä kirjainharjoitus. b:lle vietiin sylkkärillä, d:lle valssilla, d:n jälkeen välistätyöntö. Tääkin meni sujuvasti muuten, mutta ekalla kerralla en jarruttanut tarpeeksi ennen d:tä ja käännös oli pitkä. Toka oli siltäkin osalta parempi, vaikkei ihan ideaali, mutta silti hyvä. Ihan parasta oli se, että Urho hyppäsi tosi hyvin ja tarkasti, varpaat ei edes kolahdelleen rimoihin. Ennen tätä kirjainharjoitusta vein pallon keppien jälkeen odottamaan ja sieltä lähtöön tullessa Urho tosin taas vallattomasti hyppeli ja hyppäsi jotenkin sivuttain hypyn 1 päälle, siivekkeet vain lenteli. Muutenkin oli havaittavissa taas pientä vallattomuutta, en tiedä onko otuksella kevättä rinnassa vai treeniväsymys.