Hakua Sanginjoella, ampumaradan lähistöllä. Kevyt tuulenvire. 3 maalimiestä, 2 umpipiilossa maan alla ja yksi puussa. Etsintäalue suo/vesistötyyppistä, toisella puolella taas hienoa hiekkaa ja mäntyjä. Ampumista kuului koko ajan.

Tämä oli meille ihan uusi treenipaikka ja oikein mukava sellainen. Yritin tehdä ennen alueelle lähtöä tottista, mutta eihän siitä mitään tullut kun Urho oli koko ajan lähdössä hakuhommiin. Imuttamalla sain pieniä seuruupätkiä tehtyä, tätä pitää nyt tosissaan ruveta joka kerta treenaamaan, että senkin saa kuntoon.

Ennen ensimmäistä piiloa lähetin Urhon tyhjälle aluelle, irtosi todella hyvin ja kauas. Kävi itsenäisesti tarkistamassa kahden pienen vesistöalueen väliin jäävän kaistaleen. Hyvä. Suunnittelin, että otan ensin umpipiilot ja viimeiseksi puussa olevan maalin, mutta Urho saikin hajun ensimmäisenä puussa olevasta, joten otettiin sitten se. Tein vielä niin typerästi, että kutsuin Urhon pois, kun se oli menossa puumaalimiehen luo. Urholla oli haju ja se oli suoraan menossa maalille, mutta tajusin sen vasta sillä hetkellä kun kutsuin. U tuli luo, mutta päästin sen heti takaisin hommiin ja se meni suoraan puumaalille. Ohjeena oli 4 haukun jälkeen tiputtaa namirasia alas ja näin kävikin, mutta Urhon haukkuminen ei loppunut siihen, vaan se haukkui niin kauan kunnes pääsin itse maalin luo :D Palkkana kissanruokaa.

Toinen oli vaikea. Piilo vaikutti päällisin puolin siltä, että hajun saa hyvin. Urmas teki pitkään töitä ja työsti kyllä hajua hyvin koko ajan. Haju ilmeisesti levisi aika laajalle, koska Urho teki isoa ympyrää maalin ympärillä. Maasto oli soista ja piilon vieressä oli pieni lammikkokin, mutta eipä menoa haitannut. Urho rämpi suoraan suon läpi hajulle, raukka ihan kainaloita myöten suossa, mutta kauhea tahto mennä maalille. Ihana otus :) Heti kun Urmas paikallisti maalin, se alkoi ilmaista ongelmitta. Palkka tuli jo yhdestä haukusta ja maalikin nousi samalla ylös.

Kolmas oli samanlaisessa maanalaisessa umpipiilossa, mutta tämä oli huomattavasti helpompi löytää. Urho otti hajun jo melko kaukaa ja sainkin juosta perässä, että pääsen näkemään mitä tapahtuu. Maali oli helpompi paikallistaa kuin edellinen ja ilmaisun aloittaminen oli taas hyvä. Palkka tuli parin haukun jälkeen.

Kaiken kaikkiaan tosi kivat treenit! Oli nenänkäyttöä, uudenlaisia piiloja ja paljon ampumista ja kaikesta huolimatta Urho työskenteli tosi hyvin! Irtosi kauas ja teki ihan koko ajan töitä :) Ajallisesti taaskin melko lyhyt treeni, mutta Urholle pitää olla tosi iso alue, että aikaa saa menemään, koska se liikkuu niin hyvin. Toisaalta, alue kyllä tuli kokonaan tarkistetuksi, vaikkakin nopeasti.

Jatkossa: ilmaisua taas, pidempiä pätkiä, esim jo 20 haukun sarjaa. Useampia maaleja, nyt on porukan vähyydestä johtuen ollut monesti 3 maalia. Tottista ennen suoritusta. Pitää saada Urho tajuamaan, että töihin ei pääse ilman hyvää tottista (kun se koe ei mene läpi, jos ei hallintaosuus ole hanskassa).