Plääh. Treenisuunnitelmissa liikkuvia maaleja 4 kpl. Ensimmäinen kävelee rauhallisesti ympyrää, toinen liikuttelee rauhallisesti käsiään, kolmas kävelee rauhallisesti edestakaisin ja neljäs taas vilkuttelee rauhallisesti. Ohjeistuksena palkata hyvästä pienestä haukkusarjasta, max 5kpl. Viimeksi tehty liikkuvia joskus aikoja sitten, mutta ilman ongelmia.

Jo metsään meno oli aika vallaton, Urho haukkui ja sinkoili, hallittua kävelyä ei ollut alueelle siirtyminen nähnytkään. Eka maali meni kuitenkin hyvin. Pari kertaa hyppäsi vasten, mutta ilmaisu oli hyvä.

Toinen meni päin persettä. Urho ei ilmaissut (!!) vaan meni sivummalle haistelemaan ja pissalle, selkeää sijaistoimintaa. Minä en nähnyt mitä Urho teki, mutta maali sanoi, että oli katsellut maalia koko ajan. Maali kutsui Urhon luo, Urho tuli, mutta ei inahtanutkaan vaan tuli mun luo. Käskin uudelleen hommiin ja maali kutsui, jolloin Urho meni luo ja haukahti - palkka. Otettiin vielä toinen haukku, josta taas palkka. En tiedä olisiko pitänyt palkata kuitenkin heti suorapalkalla?

Kolmas oli myös vaikea. Urho meni maalille ja seurasi kävelijän perässä, mutta ei haukkunut. Meinasi lähteä maalilta pois, jolloin maali kutsui Urhoa ja se meni takaisin maalille. Pari hyvää haukkua tuli, mutta jostain syystä maali ei palkannut vaikka annoin luvan. Odotettiin siis pari haukkua lisää, mun mielestä palkan olisi pitänyt tulla aiemmin. 

Viimeisellä maalilla huusin jo ennakkoon, että palkkaa heti ekasta inahduksesta ja odotellaan sitten vasta lisää. Nyt Urho oli muutenkin hyvin reipas, ei aristellut yhtään vaan meni suoraan maalille ja paukautti haukkumaan. Palkkaa tuli useammassa erässä hyvistä haukuista ja maali siis oli liikkeessä koko ajan. Tähän oli hyvä lopettaa, vaikka pari tuossa välillä menikin perseelleen. 

Hyvää näissä treeneissä oli se, että Urho teki hyvin töitä koko ajan, ja irtosi hyvin, vaikka maalit olivatkin vähän jänskättäviä. Huonoa se, että Urho ei ilmaissut. Jatkossa pitänee tehdä niin, että ohjeistan maalit tarkemmin kutsumaan Urhon luo, jos se meinaa jättää. Sunnuntaina mennään päivänvalossa treenaamaan, pitänee ehkä ottaa näkölähtöinä nämä liikkuvat, etteivät jää möröiksi. Huoh.

Ihan loppuun otettiin yksi tavallisen seisovan maalin ilmaisu, oli hyvä. Paitsi että hyppi vasten, mutta siitä en nyt jaksa välittää, kun haukku oli kuitenkin hyvä. 

Meille ei näköjään treenitauot sovi, kun kaikki menee sen jälkeen pyllylleen :D

 

*luin noita viimekertaisia hakutreenejä ja tajusin, että hittolainen miten on lähtenyt ilmaisu alakanttiin. Ei haukuta ja vähän luistetaan maalilta vastaan mun luo. Eli sunnuntaina tehdään liikkuvia maaleja näkölähdöillä plus palkkaa pienissä erissä ja imuttamalla takaisin mun luo. Voisi jopa kaksi kertaa tehdä näitä treenejä, ehkä sellaisen hyppimisen kitkemisen yhteydessäkin.