Ei päästy eilen treenaamaan mun koulukuvioiden takia, joten tänään mentiin sitten vierailemaan toiseen hakuryhmään. Treenisuunnitelmana ilmaisua, maali palkkaa haukusta (rasiassa Puhtia) ja sitten imuttaa makkaralla Urhon mun luokse takaisin. Imutusta ei ole tehty aikoihin, mutta kun Urho on nyt muutaman kerran tullut maalilta mun luokse vastaan, niin ajattelin, että se vahvistaisi maalimiesmotivaatiota. No, ajattelin väärin.

Maalit oli tiestä n. 30 m, lähetin suoraan maalille. Ensimmäisen Urho ilmaisi hyvin. Imutusvaiheessa Urho oli vähän aikaa mukana, mutta sitten totes, että nopeempaa pääsen kun vaan menen ja tuli minun luo, kutsusta kävi maalin luona, pysyi mukana metrin ja taas seilasi minun luo. En tiennyt miten reagoida, mutta kehuin sitten kun Urho oli maalilla ja kulki sen mukana.

Toisenkin maalin Urho ilmaisi hyvin, mutta säikähti sitten jostain syystä palkkausvaiheessa. U söi kaukaa, eikä suostunut yhtään kulkemaan maalin mukana, vaan haukkui kauempaa, selvästi pelkäsi/mörköili. Sanoin, että höpöhöpö ja hommiin siitä, Urho lähti maalille ja haukkui, mutta ei pelkohaukkua, mutta ei hyvää ilmaisuhaukkuakaan. Imutusta ei edes yritetty vaan minäkin menin sitten maalin luo ja maali syötti Urholle nakkeja.

Kolmannen maalin Urho ilmaisi taas hyvin, mutta vilkuili minua vähän väliä. Nyt palkkaus ok, samoin imuttamisen alku, mutta sitten yhtäkkiä Urhon mielestä maali olikin pelottava ja se kävi vain maalilla hakemassa palan namia ja sitten loikkasi pois. Olin itse passiivinen ja maali sai kyllä Urhoa kulkemaan kanssaan, mutta selvästi Urhosta koko tilanne oli ihan paska ja outo.

Neljättä maalia Urho alkoi haukkua jo kaukaa, ohjeistin maalin palkkaamaan heti muutaman haukun jälkeen Puhdilla. Sen jälkeen maali syötti Urholle nameja ja minä seisoin vieressä. Tässä vaiheessa Urho selvästi rentoutui, eikä tuo kolmas maali, joka kulki meidän perässä, ollut enää yhtään pelottava.

Neljä ensimmäistä maalia oli metsässä, mutta koska se oli niin upottava, kaksi viimeistä oli polulla.

Viidentenä maalina oli sama henkilö kuin toisena, eli se jota Urho säikähti kovasti. Nyt kaikki meni nappiin, ilmaisu oli hyvä -> Puhtipalkka, sitten maali syötteli nakkeja ja minä tulin luo.

Kuudes maali oli sama kuin ensimmäinen. Hyvä ilmaisu, josta Puhtipalkka. Sen jälkeen maali antoi nakin ja odotti pari haukkua, josta palkkasi heittämällä nakin. Tätä toistettiin muutaman kerran, aina pari haukkua -> palkka. Minä liikuin maalille ensimmäisen ilmaisun aikana ja seisoin parin metrin päässä, kun maali palkkasi nakeilla haukuista.

Me treenattiin kolmantena, ja kun kaikki koirat oli treenattu, otettiin Urholle vielä yksi ilmaisu kolmantena olleen maalin kanssa. Maali palkkasi muutamasta haukusta heittämällä nakin ja sitten taas haukuttiin lisää. Ilmaisun aloittaminen oli taas hyvä, mutta palkan saatuaan Urho ei joka kerta aloittanut uudestaan haukkumista vaan käväisi sivummalla/minun luona. Toisinaan taas Urho jatkoi haukkua välittömästi nakin syötyään, enkä oikein saanut kiinni mistä tuo ahdistus välillä johtui.

Summa summarum: Imutusajatus ei toiminut. Ilmaisut heti maalilla olivat hyviä, eikä Urho nyt yrittänytkään niistä lähteä. Sen ajatusmalli selkeästi on, että homma tällä maalilla loppuu, kun saa palkkarasian ja sillä meni ihan pasmat sekaisin moisista ylimääräisistä kuvioista. Muita koottuja selityksiä epäonnistumiseen on se hammas  (en tiedä oireileeko se, oliko järkevää treenata) ja itseasiassa paikalla oli myös juoksuinen narttu, mutta se ei ollut vielä treenannut. Uusia maaleja lähes kaikki. Ja sitten myös se, että jostain käsittämättömästä syystä unohdin haukuttaa Urhon ennen treeniä. Vein sen imuttamalla lähtöön ja kaikki muut rutiinit oli samanlaiset, mutta haukutus jäi.

Hyvää treenissä taas oli se, että vaikka Urholla meni pasmat sekaisin, se ei paineistunut liikaa, vaan ilmaisi edelleen hyvin. Se myös pystyi ilmaisemaan pelottavat maalit uudelleen, ilman mörköilyä. Urho hakee ilmaistessa tukea minusta. Sillä kai on suurempi motivaatio saada minut paikalle, kuin painostaa haukulla maalia antamaan namia.

Hmmmmm. Noh, seuraavalla kerralla kokeillaan sitten sellaista, että maali palkkaa muutamasta haukusta heittämällä namin ja sitten haukuttaa lisää. Urholle pitää näköjään saada selvempi mielikuva siitä, että nami tulee maalilta ja että maali on se juttu, minä tulen siinä sivussa sitten paikalle. Monta maalia, niin saadaan monta toistoa. 

Yyyyh, heti kun tuntuu, että nyt alkaa olla kaikki palikat kasassa, niin joku menee munilleen.